Vier dronken bestuurders gesnapt tijdens alcoholcontroles


Vier dronken bestuurders gesnapt tijdens alcoholcontroles

Laatste update:
07-06-2015 | 11:32

Zeeuws-Vlaanderen - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op meerdere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen alcoholcontroles gehouden.

Sluis

In Sint Anna ter Muiden werden zestig bestuurders gecontroleerd. Een bestuurster had teveel gedronken. De 70-jarige vrouw uit het Belgische Malonne blies tijdens de ademanalyse 415 ug/l.

Eede

Hierna werd gecontroleerd op de Rijksweg. Daar moesten twintig bestuurders blazen. Twee bestuurders, afkomstig uit het Belgische Maldegem, hadden teveel gedronken. Een 35-jarige man blies 280 ug/l en een 25-jarige man blies als beginnend bestuurder 560 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en
hij kreeg onmiddellijk een dagvaarding mee.

Hulst

Vanwege het muziekfestival in Hulst controleerde de politie op de Absdaalseweg. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Dronken tractorbestuurder

Op de Van der Maelstedeweg in Hulst zagen agenten een tractor rijden met drie jongens aan boord. De agenten wilden het voertuig controleren. Ze verloren deze even uit het oog, maar troffen hem weer aan op het Havenfort. De agenten hoorden de jongens wegrennen en zagen op de tractor de sleutels
nog in het contact zitten. Even later kwam een jongen aangelopen. Tijdens zijn vlucht had hij zijn hand opengehaald aan een hek. Deze 16-jarige jongen uit Kloosterzande bleek de bestuurder van het landbouwvoertuig te zijn geweest.

Tijdens een ademtest bleek dat hij vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Voor een ademanalyse werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij eerst aan zijn hand geholpen met een verband. Het eindresultaat van het blaasonderzoek was 135 ug/l, wat voor een beginnend bestuurder
teveel is (maximaal 88 ug/l). De jongen werd in het bijzijn van zijn vader verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.