Cor Bakker en Ivo Janssen spelen op munitieschip

Cor Bakker en Ivo Janssen spelen op munitieschip

PERSBERICHT- Amsterdam, 28 mei 2015

Op zondagmiddag 7 juni sluit Ivo Janssen zijn eerste Janssenbeton-seizoen af, met als gast Cor Bakker. Een verrassend programma met klassiek en jazz, thema’s en standards, variaties en improvisaties. O.a. muziek van Bach, Evans, Ravel en Fisher. Dit concert vindt plaats in de -door Ivo eigenhandig gebouwde- concertzaal op zijn woonboot in het centrum van Amsterdam. Na afloop bent u van harte welkom om een glas wijn te drinken.

Vanaf september vervolgt Ivo Janssen deze succesvolle serie op zijn boot.

In het volgende seizoen zal hij optreden met onder andere Anna Enquist en speelt dan ook weer Bachs Goldbergvariaties en op 2e paasdag Das Wohltemperierte Klavier. En uiteraard Ten Holt: diens Soloduiveldansen en op moederdag Canto Ostinato. En dat is nog lang niet alles...

Ondertussen gaat de verbouwing gestaag door: bij ieder concert is de afwerking van de zaal weer een beetje verder gevorderd, als extra attractie voor terugkerend publiek.

In oktober 2009 verhuisde pianist Ivo Janssen naar een voormalig munitieschip in het centrum van Amsterdam. Vanaf de allereerste bezichtiging van deze woonboot, met zijn robuuste, zeewaardige betonnen romp en zware eikenhouten opbouw, was duidelijk dat hier iets bijzonders van te maken was. Toen er na enig getouwtrek met stadsdeel en binnenwaterbeheer toestemming kwam voor het plaatsen van zestien patrijspoorten in het casco, en een constructeur bovendien bevestigde dat de wel erg fors uitgevoerde betonnen constructie wel wat lichter gemaakt kon worden, kreeg een avontuurlijk idee vaste vorm: een concertzaal op het water, midden in de stad.

In de afgelopen jaren heeft Ivo Janssen nogal wat vertimmerd aan het gevaarte en biedt de concertzaal inmiddels plaats aan honderd man publiek. Midden in Amsterdam, op een woonschip: Janssenbeton, muziek vooronder. Inmiddels hebben, vijf jaar later, de eerste concerten op de boot plaats gevonden. De afgelopen zomer heeft Ivo Janssen in zijn concertzaal een nieuwe vloer gelegd, nooduitgang gemaakt, tribune betimmerd, balustrade verstevigd. Er worden al concerten gegeven. Maar de verbouwing gaat voorlopig ook nog door!

http://www.voidclassics.com/nl/inhoud/video.html

Zondag 7 juni 16:00 uur Cor Bakker – Ivo Janssen

Ivo Janssen Janssenbeton

Wittenburgergracht 18 1018MT Amsterdam

Kaarten €20 per stuk, inclusief drankje na afloop.

Voor meer informatie en reserveringen: www.janssenbeton.nl

Noot voor redacties: