Veelzijdig programma op SummerJazz Festival in Leiden

PERSBERICHT

Leiden, 28.05.2015

Veelzijdig programma op SummerJazz Festival in Leiden

- met o.a. Kovacs, Hypnotic Brass Ensemble, Orgel Vreten, Pink Oculus, Ilja Leonard Pfeijffer en velen anderen

Op zondag 7 juni vult De Leidse Hout zich met nationale en internationale artiesten, jazzy deuntjes, vrolijke mensen, cultuur, jeugdvermaak en wetenschap. SummerJazz Festival weet ook tijdens de lustrumeditie een divers programma neer te zetten. De belofte van 2015 én Edisonwinnares Kovacs gaat met haar exclusieve optreden in Leiden, alle harten veroveren. Ook Pink Oculus, die het afgelopen jaar de Nederlandse muziek scène heeft bestormd, gaat haar verbluffende live reputatie waar maken. De acht bandleden van het Amerikaanse Hypnotic Brass Ensemble, alle acht zoons van legendarische jazztrompetist Phil Cohran, zetten het festival op z’n kop. Ook Jungle by Night, Ilja Leonard Pfeijffer, Thijs van de Meeberg en vele anderen geven acte de présence op de eerste zondag van juni. Met de start van de Signatures Cultuurweken in Leiden en de stijgende temperaturen, schiet de kaartverkoop van het festival omhoog. Kaartjes zijn nog steeds beschikbaar, via www.summerjazz.nl

Diversiteit

Jazz is de stevige pijler van het SummerJazz Festival. Internationale jazzmuzikanten als Gregory Porter en José James stonden al tijdens eerdere edities op het podium. Maar het festival kijkt over de grenzen van genres heen. Naast muziek zijn ook disciplines als dans, literatuur en cabaret vertegenwoordigd. Het festival verwelkomt naast eerder genoemde artiesten, o.a. Lucky Fonz III, choreograaf Joeri Dubbe, theatergezelschap Veenfabriek en singer songwiter collectief Het Nieuw Lied.

Jeugdprogramma – kinderen tot 12 jaar gratis

Ook voor kinderen biedt SummerJazz Festival een gevarieerd programma. LAK Kindercursussen geeft gedurende de dag verschillende workshops voor de jongste bezoekers. Dansen, schilderen, tekenen het kan en mag allemaal. De Ecologische Schminkfabriek is al enige tijd innovatief bezig op het gebied van schmink en duurzaamheid. Zij hebben een schmink ontwikkeld die mooi en gezond is voor de huid. Op SummerJazz Festival staan zij samen met Studio Stuifmeel klaar voor iedereen die wel wat kleur kan gebruiken.

Duurzaamheid

Als buitenfestival denkt SummerJazz Festival graag mee over het behoud van de natuur. Dit houdt in dat afval zoveel mogelijk wordt beperkt. De afgelopen jaren is het aantal gedrukte programmaboekjes naar beneden gebracht en dit jaar werkt het festival voor het eerst samen met Zooma. Zooma heeft de Timessquare app ontwikkelt. Bezoekers kunnen deze app downloaden en blijven via hun smartphone op de hoogte van het programma. Het ‘iForesee 3D Print-IT Lab’ is in de wetenschapstent de hele dag aan het werk om te gekke must-have items te printen op hun 3D printers. Bij aankoop heeft de SummerJazz bezoekers niet alleen een leuk aandenken maar draagt tegelijkertijd ook bij aan de ontwikkeling van een duurzaam festival. Met hun werk zamelt iForesee 3D Print-IT Lab geld in om de bouw van een recyclemachine voor plastic te realiseren. In de toekomst zal deze machine de plastic bekers op festivals direct recyclen. Een project dat SummerJazz Festival graag steunt om nog jarenlang te genieten van de natuur waarin het festival plaatsvindt.

Originele creaties van Doorgedraaid

De aankleding van het festival kenmerkt zich na vijf jaar nog steevast door de oude fauteuils, vintage lampen en oude grammofoons die overal op het veld zijn neergezet. Dit jaar slaat het festival de handen ineen met Doorgedraaid voor de aankleding van het festival. Doorgedraaid bouwt fantasierijke podia en is dé sfeermaker achter veel grote festivals in binnen- en buitenland. Nu brengen deze sfeeringenieurs hun creativiteit en fantasierijke sfeer ook over naar SummerJazz Festival. Doorgedraaid laat zien dat aankleding meer is dan versiering: het is kunst.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop via de website www.summerjazz.nl of bij de Leidse vestigingen van Plato en Velvet. Voor meer informatie én de laatste programma-updates kun je terecht op www.summerjazz.nl of volg je SummerJazz via Facebook of Twitter.