Zomerprogramma Vondelpark Openluchttheater vanaf 7 juni vol grote namen

Persbericht

Amsterdam, 19 mei 2015

Zomerprogramma Vondelpark Openluchttheater vanaf 7 juni vol grote namen.

Elf weekenden lang een gratis toegankelijk dans-, jeugd-, cabaret- en muziekprogramma.

De zomervakantie in Nederland doorbrengen is het overwegen waard met het programma van het Vondelpark Openluchttheater dit seizoen. De aftrap van het theaterseizoen op zondag 7 juni staat in het teken van soul en funk met optredens van zangeres Shirma Rouse, festivalsensatie The Cool Quest en upcoming soul-flavoured neofunk artiest Thom Hoorweg. Gedurende het seizoen vinden er voorstellingen plaats van onder meer Berget Lewis, Scapino Ballet Rotterdam, BonteHond, Rootsriders’ Tribute2BobMarley, De Partizanen, Sven Hammond, Mieke Stemerdink, Pieter Wispelwey, Glennis Grace, Yentl en de Boer, Sjors van der Panne, Remy van Kesteren en Freek de Jonge. Het seizoen wordt op zondag 23 augustus feestelijk afgesloten met concerten van o.a. het Cello8ctet Amsterdam, Yuri Honing Acoustic Quartet en Candy Dulfer.

Ook dit jaar kunnen bezoekers van het Vondelpark volop genieten van diverse disciplines die in het Openluchttheater op de planken staan. Al vier decennia lang vormt het Openluchttheater de plek waar Amsterdammers elkaar ontmoeten, maar waar tegenwoordig ook bezoekers uit heel Nederland en ver daarbuiten kennis maken met uiteenlopende artiesten en gezelschappen.

Nieuw dit seizoen is de samenwerking met 3FM Serious Talent om aanstormend talent een podium te bieden en een jonge doelgroep te bedienen. Tijdens Club Vondel, iedere zaterdagmiddag zie je onder meer Eleonor Coco, LOUISV, PollyAnna en Julius voorbijkomen. De reguliere muziek-, dans- en cabaretvoorstellingen van gevestigde namen worden zoals ieder jaar voorafgegaan door opkomende artiesten. Dit jaar zijn dat onder meer Emil Landman, Kasper van der Laan, Pepijn Schoneveld en Duo Caprice.

Op de vrijdagavond kan men bijkomen van de wekelijkse hectiek met dansvoorstellingen van onder meer LeineRoebana, Project Sally, ISH, Internationaal Danstheater, Scapino Ballet Rotterdam en Don’t Hit Mama. En wij hebben een bijzondere samenwerking met Julidans met o.a. voorstellingen van Pia Meuthen/Panama Pictures en Itamar Serussie Sahar.

De zondagochtend biedt liefhebbers van klassieke muziek een divers programma met grote en nog grotere namen. Van het Matangi Quartet dat de overeenkomsten en verschillen tussen klassiek en jazz laat horen, tot aria’s en duetten van de Nederlandse Reisopera. Harpist Remy van Kesteren verkent samen met saxofonist Ties Mellema de grenzen van diverse muziekgenres. Meesterpianist Jan-Willem Rozenboom speelt de Goldberg-variaties en cellist Pieter Wispelwey combineert moderne als barokcello in zijn repertoire.

Ook voor de jongste bezoekers is in het Openluchttheater genoeg te doen. Iedere zaterdag om 13.00 uur is er voor hen een speciale jeugdvoorstelling. De theatercursus BuitenSpelen wordt dit seizoen wegens groot succes weer aangeboden. Kinderen werken in een week tijd naar een voorstelling toe en presenteren die op zaterdag aan familie, vrienden en buurtkinderen. Voor de cursus zijn nog enkele plekken vrij. Inschrijven kan via de website van het Vondelpark Openluchttheater.

Na de weekendprogrammering in juni, juli en augustus, kunnen bezoekers in september als een echte Italiaanse familie aanschuiven bij Park-Eat. Iedere zondag vanaf 12.00 uur wordt het Openluchttheater omgetoverd tot de grootste interactieve pop-up-brasserie-lunchroom-openluchtkeuken-culinaire-hangout-foodbar-kantine. Literatuur en koken staan bij Park-Eat centraal. Culinaire suggesties zijn welkom via de website van het Vondelpark Openluchttheater.

Voor de volledige agenda, het reserveren van zitplaatsen en meer informatie, bezoek www.openluchttheater.nl.

Einde persbericht