VVD FRACTIE NEEMT AFSCHEID VAN HENK VAN DE BOER

7 Jun 2015 - De VVD-Statenfractie heeft in kleine kring afscheid genomen van oud-Gedeputeerde en VVD-voorman Henk van de Boer. Al eerder was dit in grotere kring gebeurd, tijdens een goed bezochte receptie in het Provinciehuis. Maar de VVD-fractie wilde het in eigen kring nog eens dunnetjes overdoen. Immers, de Drentse VVD is haar oud-voorman grote dank verschuldigd voor zijn inzet en aanpak.

De laatste jaren heeft hij zich als Gedeputeerde sterk gemaakt voor de realisatie van Green Deals. Dat zijn projecten die duurzame energie opwekken of energie besparen. Maar daarnaast ook financiele voordelen bieden en werkgelegenheid opleveren. Daarmee gaf hij een typisch VVD-karakter aan dit onderwerp.

Zijn enorme netwerk - vooral in de richting van Den Haag - is altijd van grote waarde geweest voor zowel de VVD als de Provincie. Daarnaast heeft Henk zich altijd enorm ingespannen voor de Drentse veteranen. Hij geldt alom als de grondlegger en grote animator van de Drentse Veteranen Dag. Voordat Henk van de Boer Gedeputeerde werd, was hij 6 jaar lid van de Statenfractie. Waarvan 4 jaar als Fractievoorzitter. Dat waren geen gemakkelijke jaren. Maar juist in die tijd wist Henk van de Boer het schip kaarsrecht op koers te houden.

Henk heeft een tomeloze energie. Hij is gedreven, kleurrijk en staat bekend om zijn bloemrijke taal en brede interesse. Maar zijn werk deed hij altijd met beide benen op de grond. Zijn adagium daarbij was, dat de Overheid slechts kan stimuleren en faciliteren. Maar uiteindelijk moeten de markt en de mensen het doen. Zo heeft Henk bijgedragen aan verschillende innovaties in Drenthe. En als oud-onderwijsman mocht hij daar graag scholieren en studenten bij betrekken.