'The Guilty Director' Nederlands luchtgitaar kampioen 2015

Na een zinderende finale van het Dutch Air Guitar Championship in poptempel De Melkweg in Amsterdam is The Guilty Director uit Amsterdam gekroond tot nieuwe kampioen. Zij is daarmee de eerste vrouwelijke winnaar van het kampioenschap dat dit jaar de 10e editie kende.

De jury roemde The Guilty Director om haar performancekunsten en artisticiteit en acht haar in staat hoge ogen te gooien op het WK eind augustus. 'The Guilty Director bleek als beste in staat de combinatie van luchtgitaarspelen, creativiteit en contact met het publiek op een volledig geloofwaardige wijze over te brengen'. Tweede werd The Claw met een op All Star Wrestling gebaseerde act, terwijl de derde plaats was voor Voodoo Medicine Man, die het dichtst bij de pure vorm van air guitar spelen bleef.

Einduitslag 10e Dutch Air Guitar Championships 2015

1. The Guilty Director, Amsterdam

2. The Claw

3. Voodoo Medicine Man

4. The Destroyer

5. Coole Kaat / John Trinitron

7. Thor

8. Jan Junior

9. Funky Jordi

10. Hurricane

11. Raaf

12. Boney

Jury: Phil Tilli (ex-Moke, ex-Trockener Kecks, bandmanager), Dennis van Leeuwen (ex-Kane), Cas Oostvogel (directeur Hi Fi Klubben), Jan Vollaard (NRC), Gyuri Vergouw (organisator NK Air Guitar).

De winnares gaat naar huis met een ultramoderne stereo-set (Cerwin-Vega XLS215 luidsprekers, een 2 x 150 echte watts tellende NAD C375BEE versterker en een Sonos CONNECT streamer met toegang tot Spotify, Tidal, internet radio, etc. Wake up your neighbours!) en zal Nederland vertegenwoordigen bij het 20e WK in Finland eind augustus, de tweede prijs is een waardebon van 500 Euro en de 3e prijs een waardebon van 250 euro, beiden te besteden bij Hi-Fi Klubben, de sponsor van het kampioenschap.