Vernieuwing betaalde fietsenstalling centrumzijde station Eindhoven

De betaalde fietsenstalling aan de centrumzijde van Station Eindhoven wordt verbeterd en is van 23 juni tot en met medio september gesloten. Fietsers kunnen tijdens de verbouwing terecht bij de betaalde fietsenstalling aan de noordzijde of bij de onbetaalde fietsenstalling aan de zuidzijde.

Hier zijn extra rekken geplaatst.

Fietsenstalling lift mee met vernieuwing Station

Station Eindhoven krijgt een nieuwe reizigerspassage. Hiervoor moeten kabels en leidingen worden verlegd in de fietsenstalling onder het station. Aangezien de stalling hiervoor op de schop gaat, is besloten dit direct te combineren met een vernieuwing van de ruimte. De stalling krijgt nieuwe,

dubbellaags rekken waarvan de bovenste rekken zijn voorzien van een gasveer. Hierdoor wordt het veel makkelijker om je fiets bovenin te stallen.

Tijdelijke stallingsruimte

Vanaf maandag 15 juni is het niet meer mogelijk je fiets bewaakt te stallen aan de centrumzijde. Mensen kunnen vanaf dan terecht in de betaalde stalling aan de Noordzijde (Neckerspoel 10) of in de onbetaalde stalling aan de zuidzijde waar extra rekken zijn geplaatst. Overgebleven fietsen in de

bewaakte stalling aan de centrumzijde kunnen tot en met zondag 21 juni worden opgehaald. Daarna worden ze verplaatst naar de bewaakte stalling aan de noordzijde. Mensen die langere tijd op vakantie gaan, worden verzocht de fiets mee naar huis te nemen.

Ov- fietsen

Tijdens de vernieuwing worden er aan de centrumzijde OV fietsen verhuurd bij de onbewaakte stalling. Ook komt hier een servicepunt. Reizigers kunnen dus ook de komende maanden zowel aan de noord- als zuidzijde terecht voor het huren van een OV fiets.