Jabils Nypro Healthcare Operation wint tweede plaats in de Lean-competitie van het Institute of Industrial Engineers

ST. PETERSBURG, Fla. - (Business Wire)

De activiteiten van Jabil's Nypro Healthcare Ireland, een erkende leider op het gebied van ontwikkeling en de productie van apparatuur voor complexe geneesmiddelenafgifte, werd uitgeroepen tot tweedeprijswinnaar van de Lean Best Practice Award van dit jaar, uitgegeven door de Institute of Industrial Engineers (IIE). Zij wonnen de tweede prijs voor hun Lean-projectontwerp van een nieuwe faciliteit voor gezondheidsproducten in Waterford, Ierland.

"De IIE 2015 Best Practice Award is een ware erkenning van het Jabil's Nypro Ireland-team dat in slechts acht maanden en met behulp van de Lean-ontwerpmethodologie een ultramoderne productiefaciliteit voor medische apparatuur heeft opgezet," aldus Walter Garvin, vicepresident van Global Lean Six Sigma. "We zijn zeer trots op onze teams uit Waterford, Ierland en Venray, Nederland die aan de finale van deze prestigieuze competitie hebben deelgenomen. Deze projecten zijn een goed voorbeeld van Jabil's sterke Lean-cultuur."

De onderscheiding werd tijdens een prijsuitreiking in Nashville, Tennessee op 1 juni door IIE-managers overhandigd aan twee leden van het Jabil's Nypro Healthcare-team, Ken McClannon en Sean Roche. Het Nypro-team streed tegen vijf andere teams, waaronder The Bill and Melinda Gates Foundation, Bosch Hungary, Boeing, Nokia en Jabil's team uit Venray. Het team, beoordeeld door IIE-leden en Lean-deskundigen uit verschillende bedrijfstakken, werd geklasseerd op basis van hun innovatie, duidelijkheid, de gebruikte instrumenten, de resultaten en de duurzaamheid van het project.

"Dit project was een geweldig succes voor Nypro Healthcare en om op zo'n wereldwijde platform als de IIE-awards erkend te worden is fantastisch voor ons team uit Waterford. Het niveau van de inzendingen was uitstekend en het was een geweldige mogelijkheid voor ons om ons team te vertegenwoordigen en om te zien wat andere toonaangevende, internationale organisaties met Lean doen," aldus Ken McClannon, projectleider en Nypro Healthcare's Senior Director of Programs and Engineering voor de Pharmaceutical Delivery Services Group.

De IIE-wedstrijd werd vier jaar geleden opgericht voor de erkenning van innovatie en de effectieve implementatie van de lean-grondbeginselen en -praktijken waarmee voorbeeldige prestatieverbeteringen worden geleverd. Eerdere winnaars komen uit een aantal van 's werelds toonaangevende organisaties, waaronder IBM, Xerox, de University of Texas' M.D. Anderson Cancer Center, MAS Linea Aqua en Jabil Shanghai (winnaar 2014).

Jabil's Lean-programma werd vijf jaar geleden officieel geintroduceerd en wordt nu toegepast in hun 90 bedrijfsfabrieken in 24 landen en in 2014 zijn er meer dan 86.900 verbeteringsprojecten geleverd. Het bedrijf heeft de doelmatigheid van de productie kunnen verbeteren en verschillen, gebreken, kosten en activiteiten zonder enige toegevoegde waarde kunnen terugbrengen waardoor het proces van waardestroom verbeterd werd en de producten voor de klanten op de meest effectieve manier geleverd worden. Vele experts uit de industrie hebben Jabil erkend voor hun Lean-programma en krachtige capaciteiten.

Over Institute of Industrial Engineers

De IIE is 's werelds grootste professionele vereniging die zich alleen toelegt op het ondersteunen van het industriele beroep van ingenieur en de personen die betrokken zijn bij het verbeteren van kwaliteit en productiviteit. De IIE, opgericht in 1948, is een internationale, non-profit-organisatie die leiderschap voor de toepassing, het onderwijs, de opleiding, het onderzoek en de ontwikkeling van industriele engineering biedt.

Over Jabil

Jabil is een internationaal bedrijf voor productoplossingen dat uitgebreide diensten biedt aan elektronica en technologische bedrijven binnen een breed scala aan bedrijfstakken. Jabil helpt klanten om ideeen in producten om te zetten door middel van een breed scala aan strategische capaciteiten voor ontwerp-, productie- en productbeheer waardoor klanten in staat gesteld worden om verder te denken dan hun conventionele afzetgebieden en waardoor ze nieuwe mogelijkheden kunnen ontdekken. Jabil helpt om producten sneller en goedkoper op de markt te brengen door wereldwijd intelligente digitale oplossingen voor toeleveringsketens te bieden waarmee bedrijven in staat gesteld worden om de drijvende kracht achter veranderingen binnen hun bedrijfstakken te worden. Gewone aandelen van Jabil worden op de New York Stock Exchange , met het symbool "JBL" verhandeld. Meer informatie is beschikbaar op de website van het bedrijf: jabil.com .

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150609006113/nl/

Jabil Circuit, Inc.

Mediacontact:

Beth Walters, 727-803-3511

Senior Vice President

Investor Relations & Communications

beth_walters@jabil.com

Zie het origineel.