Gerard Beukema vertrekt per 1 oktober als directeur van het IPO

Gerard Beukema stopt per 1 oktober 2015 als algemeen directeur van het Interprovinciaal overleg (IPO). Hij is vanavond door de commissaris van de Koning in Groningen, Max van den Berg, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Delfzijl. Al eerder had hij aan het bestuur van het IPO kenbaar gemaakt uiterlijk aan het eind van dit jaar zijn functie te willen beeindigen. De wervingsprocedure voor een opvolger was al gestart.

Gerard Beukema trad in 2000 aan als algemeen directeur van het IPO-bureau en als secretaris van het IPO-bestuur. IPO-voorzitter Johan Remkes over het aanstaande vertrek: "Ik heb Gerard Beukema gefeliciteerd met zijn benoeming tot waarnemend burgemeester van Delfzijl. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet voor het IPO en voor de provinciale bestuurslaag."

Gerard Beukema heeft in de bestuursperiode 2011 - 2015 veel energie geinvesteerd in de transitie van het IPO. Deze transitie heeft geleid tot meer inhoudelijke focus, een beperking van de bestuurlijke en ambtelijke adviesstructuur, nieuwe organisatie van het IPO-bureau en een aanzienlijke kostenbesparing. De afronding van de transitie kreeg onder Beukema zijn beslag in de opening van het `Huis van de Provincies' in het politieke hart van Den Haag. Beukema: "De succesvolle afronding van de transitie van het IPO is een goed moment om te vertrekken. Er liggen in Delfzijl flinke bestuurlijke opgaven waaraan ik graag een bijdrage wil leveren."

Tot en met 30 september blijft de heer Beukema aan als algemeen directeur van het IPO. De periode vanaf de Statenverkiezingen tot aan zijn vertrek staan voor Beukema nog in het teken van een goede start van het nieuwe IPO-bestuur. Op 18 juni stelt het nieuwe IPO-bestuur de profielschets voor de opvolger van de heer Beukema vast.

Als waarnemend burgemeester van Delfzijl keert de heer Beukema terug naar de provincie waar hij jarenlang als gedeputeerde heeft gewerkt.