Europees project bezoekt Hardenberg


09 juni 2015

Een internationaal gezelschap bracht maandag 1 juni een bezoek aan Hardenberg. Het bezoek was onderdeel van een Europees project rond inclusie; zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving, ook wanneer je een beperking hebt.

Het gezelschap bestond uit mensen uit Hardenberg, York (Engeland), Muenster, Bruehl (Duitsland) en Myslowice (Polen). De deelnemers gaan samen aan de slag om te kijken hoe kan worden gewerkt aan een samenleving die meer toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Het programma in Hardenberg bestond onder andere uit een bezoek aan het gemeentehuis. De groep ging hier in gesprek met wethouder Rene de Vent
en Europarlementarier Agnes Jongerius. Verder werd in Hardenberg onder andere een bezoek gebracht aan Van Dijk Bouw, waar een speciale woonunit voor mensen met een beperking werd bekeken.

Op 11 juni gaat het internationale gezelschap naar Muenster. Daar wordt onder andere deelgenomen aan de 'Friedensspiele'. In september 2015, juni 2016 en september 2016 worden de (meerdaagse) projectactiviteiten voortgezet in Bruehl (Duitsland), Myslowice (Polen) en York (Engeland). Voor
belangstellenden zijn er nog plaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met Stichting De Stuw via het telefoonnummer 0523 267 478.