Uitbreiding blauwe zone in Dedemsvaart


09 juni 2015

De blauwe zone (parkeerschijfzone) in het centrum van Dedemsvaart wordt dit jaar uitgebreid. In de komende maanden wordt hiervoor belijning aangebracht en bebording geplaatst.

In het centrum van Dedemsvaart wordt met de uitvoering van het Masterplan Centrum Dedemsvaart al een aantal jaren gewerkt aan een compleet, compact, comfortabel en duurzaam centrumgebied dat goed bereikbaar is. In en rond het kernwinkelgebied aan de Markt zijn extra parkeerplaatsen aangelegd.
Mede als gevolg van de uitbreiding van het centrumgebied, neemt de vraag naar parkeerplaatsen door winkelend publiek toe.

Om ervoor te zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar blijven voor winkelend publiek, wordt de blauwe zone uitgebreid met de Prins Bernhardstraat, het parkeerterrein De Antenne/Jumbo, een deel van de Mr. Z. Tijllaan, het parkeerterrein aan de Mr. Z. Tijllaan bij de
Van Dedemkerk en het deel van de Hoofdvaart dat binnen de 30-kilometerzone valt.

Aanbrengen belijning en bebording
De blauwe zone is te herkennen aan de blauwe streep langs de parkeerplaatsen. Daarnaast wordt het begin en eind van een blauwe zone aangeduid met bebording.

Het aanbrengen van de belijning en het plaatsen van borden wordt zoveel mogelijk gecombineerd met werkzaamheden in het openbaar gebied. Op het parkeerterrein bij de Van Dedemkerk aan de Mr. Z. Tijllaan is de belijning inmiddels aangebracht en bebording geplaatst. Hier is de blauwe zone al van
kracht.

Planning
De planning voor het aanbrengen van belijning en bebording op de overige terreinen/wegen is als volgt:

* Week 28 (6-10 juli): Prins Bernhardstraat en Hoofdvaart
* Week 38 (14-8 september): Mr. Z. Tijllaan
* Week 44 (26-30 oktober): Parkeerterrein De Antenne/Jumbo.

Blauwe zone
Op het moment dat de bebording geplaatst is en belijning is aangebracht, is de blauwe zone van kracht. In een blauwe zone mag maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur en op vrijdag ook tot 21.00 uur maximaal twee uur lang geparkeerd worden met een parkeerschijf.

Met het instellen van een blauwe zone wordt ervoor gezorgd dat parkeerplaatsen niet langer dan twee uur bezet zijn, zodat deze parkeerplaatsen beschikbaar blijven voor winkelend publiek.

Ontheffing
Inwoners van de blauwe zone of bedrijven die in de blauwe zone liggen, komen onder voorwaarden in aanmerking voor een ontheffing, waarmee zij zonder parkeerschijf in de blauwe zone mogen parkeren. De regels rond het uitgeven van ontheffingen staan op www.hardenberg.nl/parkeren.