Half miljoen voor Topcentrum Autoschadeherstel


09 juni 2015 , Schadeherstel

De aanvraag van het Topcentrum Autoschadeherstel Zuid-Nederland in Boxtel voor ondersteuning uit het Regionaal Investeringsfonds mbo is goedgekeurd. Het fonds stelt 500.000 euro beschikbaar aan deze innovatieve leeromgeving voor BBL-studenten.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs maakte vorige week bekend dat in totaal 29 van de 53 aanvragen zijn gehonoreerd. Hiermee is in totaal 24 miljoen euro subsidie gemoeid, aangevuld met twee derde cofinanciering van het bedrijfsleven en de regio. Hiermee ontstaat een totale investering van
72 miljoen euro voor het opstarten van deze duurzame publiek-private samenwerkingsverbanden.

Cofinanciering
Met het Regionaal Investeringsfonds mbo stelt Bussemaker in vier jaar tijd in totaal 100 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve samenwerking in het beroepsonderwijs. Voorwaarde is dat de subsidie door regionale overheden en het bedrijfsleven wordt aangevuld met twee derde cofinanciering.
Totaal kan er daarmee 300 miljoen euro worden geinvesteerd in betere aansluiting van het beroepsonderwijs op de praktijk.

In het Topcentrum Autoschadeherstel bundelen het Summa College en Koning Willem 1 College hun autoschadeherstelopleidingen en brengen zij deze naar een gezamenlijke locatie in Boxtel. In samenwerking met het kenniscentrum VOC, de gemeente Boxtel en tientallen autoschadeherstelbedrijven uit
Zuid-Nederland worden de opleidingen vernieuwd en verbeterd. Op de locatie in Boxtel wordt daarnaast een hypermoderne werkplaats ingericht.

Topcentrum
Roel Akkerman, directeur Summa Automotive over de nieuwe opleiding: "Het Topcentrum is volledig complementair aan het M.A.Cl. en andere faciliteiten op de Automotive Campus in Helmond. Het geeft de BBL-opleidingen een nieuwe impuls: praktische vaardigheden worden niet alleen aangeleerd binnen
een bedrijf, maar door de aanvullende praktijkopleiding van VOC ook binnen de schoolomgeving. Dit maakt BBL praktisch leren op school."