Gemeente Stadskanaal - Gratis beveiligingsscan voor agrariers


RSS
Het platform Beveiligmijnboerenbedrijf.nu externe website is gestart om boeren en tuinders te helpen hun bedrijf beter te beveiligen. Belangrijk onderdeel is de gratis beveiligingsscan van het CCV, het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid.

Diefstal van diesel, kleine machines zoals zitmaaiers en gereedschappen, bestrijdingsmiddelen en GPS elektronica van trekkers komt steeds vaker voor. Agrariers krijgen meer te maken met criminaliteit. Het platform Beveiligmijnboerenbedrijf.nu is gestart om boeren en tuinders te helpen hun
bedrijf beter te beveiligen. Belangrijk onderdeel is de gratis beveiligingsscan van het CCV, het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid.

Passende maatregelen

Op de website, www.ltoledenvoordeel.nl/beveiliging , vinden agrariers en tuinders informatie over beveiliging van hun bedrijf, subsidiemogelijkheden en beveiligingsproducten. Na het laten uitvoeren van de scan door het CCV ontvangt u een adviesrapportage met beveiligingsmaatregelen.

Subsidieregeling

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie maakt investeren in veiligheid aantrekkelijk met een nieuwe subsidieregeling. Gaan boeren of tuinders aan de slag met bijvoorbeeld een opritverklikker, een dieseltankalarm, of camerabewaking, dan kunnen zij de helft van hun investering terugverdienen.

Getuige van diefstal of verdachte situatie?

Bel 112. Het bellen van 112 is niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar ook voor verdachte situaties waarbij een misdrijf kan worden voorkomen. Bij geen heterdaadsituaties is de politie bereikbaar via (0900) 8844. Met een duidelijk omschreven persoon of voertuig is de kans dat een
verdachte wordt aangehouden groter. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden.

Bij u ingebroken?

Doe altijd aangifte! De politie kan de daders en gestolen spullen beter opsporen als u aangifte doet. Doet u dus altijd aangifte als er bij u is ingebroken. Maak hiervoor een afspraak via (0900) 8844.