Controle WOZ taxateurs


Nieuwsbericht Controle WOZ taxateurs

Gepubliceerd op: 09 juni 2015

Vanaf de tweede week van juni 2015 gaan WOZ taxateurs van de gemeente weer op stap om woningen in Noordenveld te controleren.

Waarom controleren?

De Waarderingskamer houdt toezicht of de gemeente de Wet WOZ goed uitvoert. Alle gemeenten in Nederland zijn verplicht om elk pand in de gemeente iedere vijf jaar te bezoeken en de geregistreerde WOZ-objectkenmerken te controleren.

Waar wordt gecontroleerd?

De taxateurs voeren dit jaar controle uit van de objectkenmerken bij zo'n 3000 woningen. Dit gebeurt verspreid over de gemeente. Zowel woningen in de kernen als woningen in het buitengebied van de gemeente worden gecontroleerd. In de komende vijf jaar moeten 15.000 objecten gecontroleerd zijn.

Wat wordt er gecontroleerd?

De taxateurs controleren van de inhoud van het object, bijgebouwen, ligging, uitstraling, kwaliteit en onderhoud. Twee WOZ-taxateurs van de gemeente voeren de controles uit.

Hoe wordt gecontroleerd?

De inventarisatie vindt in principe buiten de woning plaats. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de taxateur aanbelt om een kijkje te nemen voor nader onderzoek. De taxateurs legitimeren zich met een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs. Uiteraard kunt u daar de medewerkers ook
naar vragen.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Als u vragen hebt over deze controle kunt u contact opnemen met de vakgroep belastingen, via telefoonnummer 14 050 of een e-mail sturen naar: postbus@gemeentenoordenveld.nl