Mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw ontmoeten elkaar in de Mantel..


RSS

De gemeente Maasgouw organiseert dit jaar weer een aantal mantelzorgsalons. De eerstvolgende mantelzorgsalon wordt gehouden op donderdag 18 juni 2015 van 19.30 - 21.30 uur in "De Herberg", Sintelstraat 23 (naast de protestantse kerk) in Maasbracht.

Mantelzorgers zorgen langdurig voor bijvoorbeeld een zieke partner, gehandicapt kind, ouder of goede vriend. Voor deze zorg is meestal niet bewust gekozen, maar het is je overkomen. En mantelzorgers kunnen ook wel eens informatie, advies of ondersteuning gebruiken.

In een mantelzorgsalon...

* Kunt u op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere mantelzorgers ontmoeten;
* Kunt u ervaringen delen met andere mantelzorgers en met onze vaste vrijwilligers die ook ervaring hebben met mantelzorg;
* Wordt u geinformeerd over onderwerpen die voor u als mantelzorger van belang zijn.

Thema: "Vormen van verlies bij het zorgen voor de ander"

Als mantelzorger kunt u te maken krijgen met allerlei vormen van verlies. Uw relatie met de zorgvrager verandert. Uw partner is niet meer degene die hij/zij was of u kunt geen kind meer van uw ouder zijn. Over deze en andere vormen van verlies gaat deze mantelzorgsalon, maar wij maken het
allemaal niet te zwaar... U krijgt handvatten aangereikt om deze vormen van verlies een plaats te geven in uw eigen leven.

Bovendien zullen wij tijdens deze bijeenkomst weer veel aandacht besteden aan uw eigen verhaal als mantelzorger. Wat vindt u moeilijk? Welke tips kunt u aan anderen geven? Welke ervaringen wilt u van andere mantelzorgers horen?

Bent u mantelzorger en wilt u graag deze mantelzorgsalon bezoeken? Meld u dan aan via het Maatschappelijk Adviespunt (MAP) van de gemeente Maasgouw. Dit kan telefonisch bij het WMO Loket, tel. (0475) 85 26 00, of via e-mail wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl .

Deelname aan de mantelzorgsalons is kosteloos.Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financien, kunt u eveneens contact opnemen met de WMO Adviseur van de gemeente Maasgouw.