Zonnig jubileumfeest voor zwembad de Leewal


dinsdag 9 juni 2015

Op 29 mei 1965 konden bezoekers voor het eerst terecht in zwembad De Leewal in Exloo.

Goochelaar Romaini vermaakt de kinderen Klik om te vergroten

Om het vijftigjarig jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan vond zaterdag 6 juni een feestmiddag plaats. Het mooie weer droeg bij aan een geslaagd evenement.

De feestmiddag was onder meer aangekondigd in het speciale jubileumboekje dat huis-aan-huis bezorgd is in Exloo en Odoorn. De toegang van het drukbezochte jubileum was gratis, en onder meer oud-medewerkers waren uitgenodigd.

Sprekers

Bezoekers werden ontvangen met muziek van de Oringer Kapel. Chef-badmeester Foppe Punter heette in het bijzonder Anne Geerts (de allereerste chef-badmeester) en Harrie Klein (de langstzittende) welkom. Wethouder Frits Alberts legde in zijn toespraak de nadruk op de waarde die De Leewal heeft
voor de omgeving en het toerisme. Vervolgens werd het team van de Leewal in het zonnetje gezet, met speciale aandacht voor badjuf Heiltje omdat zij 30 jaar werkzaam is bij het zwembad. Voorzitter Jan Reiling van zwemclub Flipper sprak over de goede samenwerking met het zwembad.

Activiteiten

Nadat alle sponsoren en vrijwilligers waren bedankt, kon het feest losbarsten. Er werden ballonnen opgelaten en foto's bekeken, en bezoekers konden genieten van een luchtkussen, een pannakooi en optredens van goochelaar Romaini en zangduo Dubbel-Fris.

Wie belangstelling heeft voor foto's die zijn vertoond of voor het speciale jubileumboekje, kan contact opnemen met De Leewal via 0591 54 91 35.

Nieuwsberichten