Onkruid aanpakken waar nodig


Onkruid aanpakken waar nodig

Met het jonge groen dat inmiddels al weer is uitgelopen, komt ook het onkruid tussen de stoeptegels omhoog. Niet alleen in uw eigen tuin, maar ook in de `tuin' van alle inwoners van onze gemeente: de openbare ruimte. Dit jaar pakken we het onderhoud anders aan. Wat gaat u daar van merken?

"Misschien merken de inwoners er niet veel van. Maar we pakken de bestrijding van onkruid op verharding dit jaar wel anders aan." Waar zit de verandering dan in volgens wethouder Van Groos? "Meer maatwerk. We hebben het onderhoud van groen en wegen begin dit jaar opnieuw uitbesteed. Daarbij
hebben we duidelijk aangegeven aan de aannemers en onze eigen buitendienst wat onze minimale eisen zijn en hoe we willen dat bestrating in de woonwijken, het buitengebied en het centrum eruit ziet. Er mag dus best wat onkruid staan op verharding, maar het moet wel binnen de perken blijven. We
zijn daarbij kritischer op het onderhoud in woonwijken en minder kritisch op onkruid in het buitengebied. Bovendien betekent meer maatwerk ook dat er in het voorjaar vaker onkruid gewied wordt dan in de winter. Kortom: efficient en op maat!"

Onkruid op verharde wegen wordt bestreden door te borstelen of te branden. Wethouder Van Groos: "We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen. Dus als inwoners zelf hun stoep onkruidvrij willen houden, dan is dat natuurlijk zeer welkom, maar dan wel graag zonder chemische middelen".



onkruid



Foto: Parkeerplaats in een woonwijk met te veel onkruid



Terug

* Gepubliceerd: 9-6-2015