Brom en snorfietscontroles


Brom en snorfietscontroles

Laatste update:
09-06-2015 | 11:59

Zaandam - De politie heeft maandagmiddag van 13.50 uur tot 15.30 uur een veiligheidscontrole gehouden voor brom- en snorfietsers.

Binnen twee uur werd in het centrum van Zaandam door de verkeerspolitie tientallen brom- en snorfietsen gecontroleerd op de rollenbank in verband met de constructiesnelheid en overige veiligheidsaspecten.

14 Brom- en snorfietsen bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben: deze zijn aangemeld bij de Rijksdienst voor Wegverkeer voor een WOK-melding. Een van de bromfietsen bleek zelfs een constructiesnelheid te hebben van meer dan 76 km/uur.

Twee mensen kregen een bekeuring en moesten te voet verder, omdat zij niet in bezit waren van een rijbewijs. Een man bleek nog openstaande boetes te hebben voor een bedrag van ongeveer EUR 600,--. Na betaling kon hij zijn weg vervolgen.

WOK-melding, wat is dat?

Een WOK-status houdt in dat de politie namens de Rijksdienst Weg Verkeer (RDW) een rijverbod oplegt. Dat betekent dat u niet meer met uw scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Uw voertuig moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd bij de RDW. De kosten hiervoor zijn voor de
eigenaar van de scooter/brommer.

Meer informatie hierover is te vinden op de site van de RDW: WOK-melding



2015140299