Extra hulp in huis nodig?


Krijgt u huishoudelijke ondersteuning maar wilt u graag wat extra hulp in huis? Of bent u mantelzorger en kunt u tijdelijk hulp bij het huishouden gebruiken? Dan kunt u misschien aanvullende huishoudelijke ondersteuning aanvragen.

Wat is het?

Aanvullende huishoudelijke ondersteuning is de mogelijkheid om in 2015 en 2016 zelf extra hulp bij het huishouden in te kopen. U betaalt daarvoor 10 euro per uur aan de aanbieder. De gemeente legt daar 12,50 euro bovenop vanuit een toelage die ze van het Rijk heeft gekregen.



Voor wie is het?

U kunt aanvullende huishoudelijke ondersteuning aanvragen, als u nu al huishoudelijke hulp krijgt en graag wat extra hulp wilt. Of als u als mantelzorger bent en ingeschreven staat bij Tandem Mantelzorgondersteuning. Deze organisatie biedt mantelzorgers gratis informatie, ondersteuning en
advies. Kijk voor meer informatie op www.tandemmantelzorg.nl



Welke ondersteuning kan ik inkopen?

Krijgt u al huishoudelijke hulp? Dan kunt u ondersteunende activiteiten inkopen die niet vallen onder het reguliere aanbod dat u al ontvangt. Denk aan een grote (voorjaars)schoonmaak, het opruimen van bepaalde kamers in uw huis, het balkon vegen, ramen lappen of het ordenen van de post.

Bent u mantelzorger? Dan kunt u ook hulp inkopen bij taken die wel onder het reguliere aanbod vallen, zoals stofzuigen, afstoffen, dweilen of het schoonmaken van de badkamer.



Hoe werkt het?

Als u al huishoudelijke ondersteuning krijgt, kunt u direct contact opnemen met de organisatie waar u deze hulp van krijgt. Dat kan zonder tussenkomst van de gemeente. U bepaalt in overleg met de aanbieder hoeveel uren u wilt inkopen en waar u die voor wilt inzetten. De aanbieder stuurt u een
factuur voor de geleverde extra uren.

Als u mantelzorger bent, kunt u zich melden bij een van de gecontracteerde aanbieders voor huishoudelijke ondersteuning in de gemeente Zandvoort. Kijk voor een overzicht op www.haarlem.nl/huishoudelijke-ondersteuning. U overlegt met de aanbieder hoeveel uren u wilt inkopen.



Meer weten? Neem contact op met uw aanbieder, met Tandem Mantelzorg of met de afdeling Wmo van de gemeente (023 - 511 4368)

www.tandemmantelzorg.nl en/of www.haarlem.nl/huishoudelijke-ondersteuning



U wordt verwezen naar de website van de gemeente Haarlem. De gemeente Haarlem voert namelijk sinds 1 januari van dit jaar een aantal taken voor Zandvoort uit op het gebied van zorg, jeugd en werk.