Gft-inzameling in Druten, u doet toch ook mee?


(09-06-2015)

In de gemeente Druten is de zomerinzameling van gft-afval weer van start gegaan. Graag vragen wij aandacht voor de inzameling van gft-afval in uw gemeente.

Zomerinzameling: inzameldagen en aanbiedregels

De zomerinzameling in de gemeente Druten is tot en met augustus 2015. In deze periode wordt uw gft-afval wekelijks ingezameld. Voor de inzameldagen en aanbiedregels kijkt u op de papieren of digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer. U kunt ook de Dar app downloaden. U ontvangt een melding
wanneer u welke afval buiten kunt zetten.

Inzameldag gft-afval en restafval

Op sommige inzameldagen worden gft-afval en restafval op dezelfde dag ingezameld. Zet uw restafvalzak(ken) dan naast of een halve meter voor uw gft-container. Zo kunnen de mederwerkers van Dar u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Ook uw keukenafval bij het gft!

In onze regio scheidt ruim 75% van de inwoners al hun gftafval. Daarmee zijn we heel goed op weg, maar het kan nog beter. Wist u dat gftafval niet alleen groente, fruit en tuinafval is? Ook keukenafval zoals etensresten en theezakjes mogen bij het gftafval. Dit keukenafval komt nog vaak niet
in het gftafval terecht. Dat is zonde. Hoe meer gftafval, hoe beter. Dit wordt weer gebruikt als compost of groengas.

Let op: doe geen plastic verpakkingsafval of glas bij het gftafval, want vervuild gftafval kan minder goed gerecycled worden.

Alles over gft-afval

Alles over gft-afval vindt u op www.dar.nl/gft. Hier vindt u bijvoorbeeld tips om uw keukenafval te scheiden en een overzicht van wat u wel en niet bij uw gft-afval mag aanbieden.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie kijkt u op www.dar.nl. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar:
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 024-3716000 of via info@dar.nl.

Volg Dar op Twitter: @Dar_nv