Gemeente Uden groeit door met 2.270 woningen tot en met 2025 - Nieuw..


Geplaatst op dinsdag 9 juni 2015

Het college van B&W heeft ingestemd met de actualisatie van het Woningbouwprogramma voor de periode 2015-2019. De actualisatie geeft een beeld tot en met 2025. Belangrijkste constatering is dat de gemeente Uden kan blijven groeien. Er kunnen in totaal 2.270 woningen worden toegevoegd.

Dat betekent dat er gemiddeld jaarlijks 205 woningen, waarvan 180 in de kern Uden, 16 in Volkel en 8 in Odiliapeel, kan worden gebouwd. Wethouder Rene Peerenboom: "Het woningbouwprogramma voorziet in zowel koop- als huurwoningen, waarbij we ten opzichte van het vorige programma meer nadruk
leggen op huurwoningen. Zowel eengezinswoningen als appartementen in het sociale (goedkoop) huursegment als is het duurdere huursegment. In het koopsegment ligt de nadruk op eengezinswoningen en in mindere mate op appartementen."

In de 2.270 woningen is ook de opgave van bijzondere woonvormen (zoals verzorgd wonen, waarbij huishoudens gebruik kunnen maken van zorg vanuit een zorgsteunpunt of centrum in de nabije omgeving) opgenomen.

Aan de basis van het Woningbouwprogramma staat het Woningmarktonderzoek waarin trends, ontwikkelingen en een beeld van de toekomstige woonbehoefte wordt gegeven. Hieraan vooraf ging het Woonwensenonderzoek dat de gemeente en Area hebben uitgevoerd onder inwoners vanaf 18 jaar. Vervolgens zijn
er per kern gesprekken met inwoners gevoerd over wensen op korte en (middel)lange termijn. In de Raadsvergadering van 9 juli a.s. wordt het Woningbouwprogramma, actualisatie 2015-2019 ter vaststelling voorgelegd.