Jaarlijkse herdenking omgekomen politiemensen


Jaarlijkse herdenking omgekomen politiemensen

Laatste update:
09-06-2015 | 14:06

Nederland - Op 10 juni is er in de Tuin van Bezinning in Warnsveld de jaarlijkse herdenking van omgekomen politiemensen. Met dit eerbetoon worden politiemensen herdacht die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen.

Elk jaar organiseert de politie een herdenkingsceremonie voor nabestaanden en politiecollega's in de Tuin van Bezinning. In de Tuin zijn de namen opgenomen van diegenen die tijdens hun politiewerk zijn omgekomen.

Reflectie op politiewerk

De Tuin is bedoeld als een plaats voor rust, bezinning en reflectie op de fundamentele waarden van het politievak en het besef welke vergaande consequenties die toewijding kan inhouden. In een speciale uitgave over `de Tuin', benadrukt korpschef Gerard Bouman dat `ieder van ons intense
dankbaarheid is verschuldigd aan de politiemensen van wie de namen voorgoed in deze tuin staan gegraveerd. Het steeds onverminderd verbijsterende offer dat zij - en met hen hun geliefden - brachten voor hun betrokkenheid bij mens en maatschappij, mogen wij nooit vergeten.'

Sinds 1946

De Tuin van Bezinning is een nationaal monument, waar alle namen worden bijgeschreven van politiemensen die zijn omgekomen sinds 1 januari 1946. Dit jaar zal Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de herdenking bijwonen. Meer informatie over de Tuin vindt u op deze pagina.