Subsidieregeling voor vernieuwen buitensportaccommodaties in Maassluis


Logo van de gemeente Maassluis

Het college van Maassluis heeft op 1 juni 2015 de subsidieregeling kleedkamers buitensportverenigingen vastgesteld. Hiermee kunnen sportverenigingen die hun kleedaccommodatie willen vernieuwen, in aanmerking komen voor een subsidie.

Nu door inspanningen van de gemeente en de verenigingen vrijwel alle buitensportcomplexen over kunstgrasvelden of -tennisbanen beschikken, is er gelegenheid om de opstallen aan te pakken.

Nog hoger peil

Het is een unieke regeling waarmee de kwaliteit van de opstallen op de sportparken kan worden verbeterd en de sportvoorzieningen in Maassluis op een nog hoger peil komen te staan.

Sportnota 2013

De regeling komt voort uit de Sportnota 2013 waarin werd opgenomen dat verenigingen gestimuleerd zouden moeten worden om de opstallen op de eigen sportcomplexen te gaan verbeteren. De oude investeringssubsidieregeling gaf de sportvereniging onvoldoende mogelijkheden om die vernieuwing te
kunnen uitvoeren.

Clubhuis, bestuurskamer en materialenruimte

Wethouder Pleijsier: "Verenigingen kunnen met deze regeling enthousiast worden om naast hun kleedkamers ook de overige opstallen op de sportcomplexen te verbeteren. Denk aan clubhuis, bestuurskamer en materialenruimte."

Aanvraag

De verenigingen die de accommodaties willen verbeteren kunnen aan de hand van deze regeling een subsidie aanvragen. Een aanvraag kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.