Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag en doorrijden na ongeval


Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag en doorrijden na ongeval

Laatste update:
09-06-2015 | 15:09

Putten - Maandag 8 juni heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige automobilist uit Putten wegens zijn gevaarlijke rijgedrag.

De man wordt ervan verdacht op zondag 7 juni aan het kleven te zijn geweest achter twee motorrijders, en even later dusdanig hard te hebben geremd dat een motorrijder ten val kwam. Het voorval vond rond 18.40 plaats op de Voorthuizerstraat.

De motorrijders hadden de man eerst gepasseerd, toen deze met iets bezig leek in zijn auto en mogelijk daardoor heel langzaam reed. Daarna zou de man aan het kleven zijn geweest achter de achterste motorrijder. De motorrijders besloten een busbaan op te rijden, om escalatie te voorkomen. De
automobilist nam ook de busbaan, en zou volgens getuigen vlak langs de motorrijders gereden zijn. Even later, toen de motorrijders weer achter de man reden, remde de automobilist vlak na een rotonde zonder aanleiding dusdanig plotseling en hard, dat de voorste motorrijder ook vol in de remmen
moest om een aanrijding te voorkomen en hierdoor ten val kwam.

De gevallen motorrijder, een 39-jarige man uit Rotterdam, raakte ondermeer gewond aan zijn nek, knie en pols en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De automobilist reed door na het ongeval. Zondags is de politie al bij hem aan de deur geweest, maar die trof de man niet thuis. Maandag is alsnog het rijbewijs van de man ingenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens gevaarlijk rijgedrag en doorrijden na een verkeersongeval.

2015274644