Waarschuwing voor slechte omstandigheden circusdieren


Waarschuwing voor slechte omstandigheden circusdieren

Laatste update:
09-06-2015 | 15:16

Hoogerheide - Vrijdag 5 juni heeft de dierenpolitie onderzoek gedaan naar de gezondheid van de dieren in het circus aan het Sint Lucasplein.

De politie kreeg vrijdagmorgen een melding dat de dieren in de volle zon stonden. De temperatuur was op dat moment ongeveer 30 graden. Een medewerker van de dierenpolitie trof in het circus een varken, zes eenden, twee honden en twee pony's aan. Op de pony's na, zaten de dieren in de bakkende
zon zonder schuilmogelijkheid. De dieren waren wel van water voorzien. De ademhaling van het varken was gejaagd en het dier kon geen of nauwelijks een zuchtje wind vangen. De pony's zaten in een trailer, ze waren niet in de gelegenheid de benen te strekken.

Drinkwater en schuilmogelijkheid

De medewerkers van het circus kregen de opdracht de dieren in ieder geval genoeg vers drinkwater te geven en hen van een schuilmogelijkheid te voorzien, zodat zij de warmte konden ontvluchten, als ze dat wilden.

Controleren

De dierenpolitie heeft de Landelijke Inspectie Dienst en de gemeente Woensdrecht geinformeerd. Bij een volgend incident wordt proces-verbaal opgemaakt. Het circus heeft zijn volgende standplaats in het Zeeuwse Kapelle. De dierenpolitie zal blijven controleren.