Cao en pensioenregeling IFF


Cao en pensioenregeling IFF

Geplaatst op 09 juni 2015
[IMG]

De afgelopen maanden heeft De Unie samen met de andere vakbonden onderhandeld over een nieuwe cao. Op 28 mei is er een onderhandelingsresultaat bereikt.

Dit resultaat leggen wij aan alle leden van De Unie voor, echter de uitwerking van het onderhandelingsresultaat is alleen van toepassing op medewerkers die ook onder de cao vallen. Met uitzondering van de zwaar bevochten vergoeding van de vakbondscontributie door IFF. Deze is van toepassing op
alle medewerkers die lid zijn De Unie of een andere vakbond.

Pensioenresultaat

Ook het pensioenresultaat wat in 2014 werd bereikt, is onderdeel van het voorliggende onderhandelingsresultaat. Een pensioenresultaat wat de OR heeft overgenomen en haar handtekening onder gezet heeft voor de boven cao-ers. Echter velen van de leden hebben hier bezwaar tegen gemaakt en zijn
hier nog altijd niet mee akkoord. Echter het pensioenresultaat wat onderdeel uitmaakt van de cao, is alleen afgesproken voor de cao. De Unie heeft meerdere malen specifiek aangegeven aan de cao tafel niet te spreken voor de boven-cao populatie aan de cao tafel.

Hoofdpunten van het onderhandelingsresultaat.

Voor de medewerkers die onder de cao vallen hebben we onder andere afspraken kunnen maken op het gebied van ontwikkeling/inzetbaarheid, loon, roosters voor uitzendkrachten en de bijdrage vakbondscontributie voor alle leden.
Je kunt hier het volledige onderhandelingsresultaat downloaden.

De leden ontvangen een apart bericht waarin gevraagd wordt hun mening te geven

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Marjolein van Bruggen - van de Pas

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Chemie
Geplaatst in: Actueel Nieuws