Gestolen fietsen aangetroffen in kelderbox


Gestolen fietsen aangetroffen in kelderbox

Laatste update:
09-06-2015 | 14:59

Den Haag - Oplettende politieagenten zagen in de nacht van 9 juni een aantal fietsen staan in een openstaande kelderbox aan de Erasmusweg. Sommigen sloten waren opengeslepen. De gebruiker van de opslagruimte is aangehouden.

Rond middernacht zorgde een openstaande portiekdeur aan de Erasmusweg ervoor dat surveillerende agenten een nader onderzoek instelden. In het portiek zagen zij in een openstaande kelderbox acht opvallend dure fietsen staan, waarvan enkele met opengeslepen sloten en enkele zonder fietssloten.
Ook werd een gestolen motorkentekenplaat aangetroffen. Tijdens het onderzoek kwam de gebruiker van de kelderbox polshoogte nemen. De politie hield de man aan als verdacht van heling en heeft de fietsen en de kentekenplaat in beslag genomen. De recherche onderzoekt de herkomst van alle
goederen, maar van enkele fietsen staat geen aangifte geregistreerd. Het terugvinden van de eigenaar wordt op deze manier moeilijk. De politie raadt aan om bij diefstal van uw fiets altijd aangifte te doen.