Besluiten van het college


Besluiten van het college /

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en de Albert Heijn aan de Martinus Nijhofflaan. Hierover nam het college een besluit.

Markt en omgeving

Buitengebied

Het plangebied betreft het buitengebied. Het geldende bestemmingsplan is verouderd en wordt geactualiseerd. De plangrenzen zijn: Tanthof Oost en Tanthof West, Einsteinweg/Schieweg en Karitaatmolensloot (Technopolis) in het noorden, westzijde: gemeentegrens van Midden-Delfland, oostzijde:
gemeentegrens van Rotterdam en Pijnacker - Nootdorp, zuidzijde: gemeentegrens van Midden-Delfland en gemeentegrens van Rotterdam. Het bestemmingsplan legt overwegend het feitelijke gebruik vast.



Aan de Rotterdamseweg 201/201a wordt de bouw van 6 woningen mogelijk gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied heeft van 12 februari 2015 tot en met 25 maart 2015 ter inzage gelegen. De zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in de Nota Zienswijzen. Het college gaat akkoord met het
bestemmingsplan Buitengebied, de Nota Zienswijzen en het raadsvoorstel. Ook gaat het college akkoord met het niet vaststellen van een exploitatieplan en biedt de stukken ter vaststelling aan de gemeenteraad.

Albert Heijn aan Martinus Nijhofflaan

Voor de herontwikkeling van de Albert Heijn aan de Martinus Nijhofflaan, de realisering van de parkeergarage en woningen is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het college gaat akkoord met het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning en besluit deze ter inzage te leggen. Het
bestemmingsplan en omgevingsvergunning is naar verschillende vooroverlegpartners gestuurd. De vooroverlegreacties zijn samengevat, beantwoord en toegevoegd in de toelichting van het bestemmingsplan. Het ontwerp wordt ter kennisname verzonden aan de gemeenteraad.