Inspraak kinderen groot succes


Inspraak kinderen groot succes

Wethouder Margo van de Fliert heeft vandaag de Wittenbergschool bezocht. Ook aan de andere basisscholen in Scherpenzeel heeft zij een bezoek gebracht om te inventariseren wat kinderen nu vinden van de speeltuinen in Scherpenzeel. Opvallend is dat de kinderen met veel enthousiasme hun mening
hebben gegeven en dat er weinig verschillen zijn tussen de wensen van de kinderen van de 5 scholen.

Meer uitdaging

In het algemeen vinden zij dat er te weinig speeltoestellen zijn voor de iets oudere kinderen (groep 5 tot en met 8). Wethouder Van de Fliert: "Kinderen vragen helemaal niet om hele pretparken, maar willen wel hogere rekstokken, hogere glijbanen en grotere schommels. Kortom: meer uitdaging!
Ook kwam duidelijk naar voren dat men zand op een speelplaats maar onhandig vindt. Het gaat in je schoenen zitten en is vies". Tot slot constateerde wethouder Van de Fliert dat kinderen in Scherpenzeel al aardig prijsbewust zijn en op de `centjes' letten.

Komst Cruyff Court

Op de vraag welke toestellen zij in het dorp wel leuk vinden, was iedereen het wel eens. De kabelbaan, skatebaan en het trapveldje aan De Omloop zijn ronduit favoriet. Ook vertelden veel kinderen dat zij met veel plezier uitkijken naar de komst van het Cruyff Court daar.

Wensen kinderen uitgangspunt

De wethouder gebruikt de wensen van de kinderen als uitgangspunt voor het nieuwe speelplaatsenbeleid. Hiervoor wordt nu een plan opgesteld. In oktober is het aan de gemeenteraad om hier haar goedkeuring aan te geven en geld voor de speeltoestellen beschikbaar te stellen.