Gemeenschapstuin van de Walstraat geopend


Geplaatst: 9-6-2015

Op 10 juni wordt de gemeenschapstuin van de Walstraat in Klundert officieel geopend. De opening wordt om 15.00 uur verricht door kinderen uit de Walstraat. Ook zijn wethouder Fakkers en een vertegenwoordiging vanuit de Shell aanwezig bij de opening.

Initiatief bewoners

De gemeenschapstuin aan de Walstraat is ontstaan door een initiatief vanuit de bewoners. Een mooie plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Zij hadden ideeen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de leefbaarheid in de straat te vergroten. De bewoners van de Walstraat hebben hun plan
gerealiseerd door een aantal sponsors te zoeken. Mede door deze sponsors is de gemeenschapstuin mogelijk gemaakt. Zo heeft de Shell een boombank, picknicktafel en duikelrek gefinancierd. De gemeente Moerdijk heeft twee speeltoestellen bekostigd. Ook heeft Verpalen Hoveniers het plan
ondersteund. Mede door deze sponsors is de gemeenschapstuin mogelijk gemaakt. De bewoners hebben aangeboden zelf het onderhoud van de tuin te gaan verzorgen.

Renske Littooij, bewoonster van de Walstraat en een van de initiatiefnemers, vertelt:
"Voor de ontwikkeling van de gemeenschapstuin was een lange adem nodig, het duurde een tijdje voor we overal de handen op elkaar hadden en de tuin echt aangelegd kon worden. Maar geduld is een schone zaak, want het is ons uiteindelijk wel gelukt!"