Cao-resultaat KPN (ITS) | CNV Dienstenbond


CNV Dienstenbond heeft met KPN een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao tot en met 1 januari 2016. Voor oud-ITS-ers zijn een aantal behoorlijke verbeteringen gerealiseerd. Uw onderhandelaars leggen dit resultaat dan ook met een positief advies aan u voor. Via bijgaand
antwoordformulier kunt u aangeven hoe u het resultaat waardeert. Graag ontvangen wij uw stem en eventuele op- of aanmerkingen.

Inleiding

Zoals bekend is de KPN KCM cao sinds 1 januari 2015 geintegreerd in de KPN cao. Daarom wordt er nu onderhandeld aan een `grote' tafel met naast de werkgever zowel de `ITS' bonden als de `KPN' bonden. Om het onderhandelen zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn in voorbereiding hierop
zogenaamde Co-creatie sessies georganiseerd. Hierbij werden bepaalde arbeidsvoorwaardelijke thema's zoveel mogelijk uitgediept in gesprekken tussen KPN HR afdeling, ondernemingsraadsleden, (kader)leden van bonden, vakbondsbestuurders en andere geinteresseerden.

Onderhandelingsproces

Vervolgens is gestart met de onderhandelingen. CNV Dienstenbond heeft met name ingezet op het behoud van de aparte loonlijn ITS, het herstellen van de oude Stand-by regeling plus het tot eind 2016 verlengen van het Sociaal Plan. De onderhandelingen zijn ondanks de voorbereidingen toch vrij
moeizaam verlopen. Dit heeft met name zijn oorzaak gehad in de gevraagde loonsverhoging waarbij KPN heeft aangegeven slechts zeer beperkte ruimte daarvoor te zien.

Resultaat

Toch is na 6 onderhandelingssessies een onderhandelingsresultaat bereikt. In de bijlage bij deze info ontvangt u een ruime samenvatting van de belangrijkste afspraken. Hierbij de highlights:

* Voor de ITS populatie is van belang dat de aparte loonlijn ITS gehandhaafd blijft. Deze afspraak is echter niet definitief. Er zal het komende jaar nog verder overlegd worden of dit in de toekomst zo kan blijven.
* De stand-by vergoeding zoals deze gold in de KPN CM cao uit 2014 wordt weer van toepassing. Per 1-1-16 geldt dit ook voor de medewerkers die onder Delta en Scope overgangsprotocollen vallen.
* Het Sociaal Plan wordt ongewijzigd verlengd tot 1 juli 2016. Hoe het Sociaal Plan er na die datum uitziet moet per 1 januari 2016 duidelijk zijn.
* Er zal een loonsverhoging worden toegekend in het hart van de matrix van 1,15% per 1 april 2015 en een eenmalige uitkering van EUR 100,- bruto.
* Het huidige KPN functiehuis zal in 2015 geactualiseerd worden

Mocht u, na lezing van de ruime samenvatting, willen weten wat de exacte (teksten van) afspraken zijn dan kunt u contact opnemen met uw vakbondsonderhandelaar Marten Jukema (m.jukema@cnvdibo.nl, 023-5670682). U heeft tot 25 juni a.s. om te reageren.

Uw onderhandelaars, KPN ITS collega Hans Tuinman en Marten Jukema, zijn er van overtuigd dat dit een prima resultaat is en leggen de afspraken met een positief stemadvies aan u voor. We hebben het grootste gedeelte van onze inzet kunnen bereiken.

Communicatie

Op TeamKPN heeft u kunnen lezen dat er op diverse locaties toelichtende inloopsessies over dit resultaat zullen worden georganiseerd. Tijdens deze sessies is er gelegenheid om aan vakbonden en werkgever vragen te stellen over het akkoord. Het CNV zal op zoveel mogelijk sessies vertegenwoordigd
zijn. Dan wel door een vertegenwoordiger van CNV Dienstenbond dan wel door een vertegenwoordiger van zusterbond CNV Publieke Diensten
Overigens vindt er ook een `Webevent' plaats op 22 juni om 16.00 uur.

Vragen/Opmerkingen?

Uw vakbondsonderhandelaar Marten Jukema is, zoals boven vermeld, te bereiken via m.jukema@cnvdibo.nl en via 023-5670682.

Terug