Twee verdachten van woninginbraak aangehouden, sieraden teruggevonden


Twee verdachten van woninginbraak aangehouden, sieraden teruggevonden

Laatste update:
09-06-2015 | 17:09

Nunspeet, Epe - In de afgelopen dagen zijn twee Roemeense mannen aangehouden die ervan verdacht worden een woninginbraak te hebben gepleegd aan de Veldweg in Nunspeet. De inbraak is gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag 7 juni.

De eerste verdachte, een 22-jarige man, werd dankzij een alerte getuige meteen dezelfde nacht nog aangehouden. Dit gebeurde niet in Nunspeet, maar in Epe, rond 05.00 uur. De politie was gebeld over een verdachte situatie aan de Lohuizerweg in Epe. Twee personen doken daar de bosjes in als er
auto's passeerden. De politie ging direct op zoek, en trof het duo op de Wildforstlaan aan. Beide gingen er meteen vandoor, in verschillende richtingen. Een wist te ontkomen, de ander is aangehouden. Deze 22-jarige man bleek inbrekerswerktuig op zak te hebben, en een flinke hoeveelheid
sieraden en een bedrag aan contant geld.

Zondagochtend werd de inbraak in Nunspeet ontdekt en gemeld, en bleek dat de sieraden en het geld uit deze woning gestolen was. De buitgemaakte spullen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

De politie stelde een nader onderzoek in naar de tweede verdachte, en wist ook zijn identiteit te achterhalen. Deze man, een 20-jarige Roemeen, is dinsdagochtend 9 juni in Epe aangehouden, in de woning waar hij verbleef.

De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.



2015273988 / 2015274214