Loting teamtoernooi EJK bekend


In Belgie werd eind vorige week geloot voor het teamtoernooi van de 85ste editie van het EJK. De Nederlandse junioren en cadetten spelen zowel bij de meisjes als jongens in de tweede categorie.

Jongens junioren
Erik Agamyan, Colin Rengers en Stellan Smid komen tijdens het EJK uit in Groep H (categorie 2). Tegenstandsters van het team van coach Michel de Boer zijn Engeland, San Marino en IJsland. De Nederlandse jongens zijn in de poule als tweede geplaatst, achter Engeland. Winst in de groep biedt
kans op promotie naar de eerste categorie.

Meisjes junioren
Het team van coach Marcel Kraa is in Groep G geloot. Angelique Gertenbach, Melanie Bierdrager, Vera van Boheemen en Tanja Helle nemen het op tegen Zweden, Noorwegen en Litouwen. De Nederlandse meisjes zijn als tweede geplaatst in de poule, Zweden is eerste geplaatst in de poule.

Jongens cadetten
De jongens Roel Bogie, Collin Jager en Nolan Schultz zijn als tweede geplaatst in Groep G. Het team van coach Titus Damsma neemt het op tegen Slowakije, Bulgarije en Luxemburg. Slowakije is in deze groep als eerste geplaatst.

Meisjes cadetten
De meisjes cadetten van coach Mirjam Hooman komen in het teamtoernooi uit in Groep E, waarin zij als tweede zijn geplaatst. Felicia Faas, Rachel Gerarts en Yoeke Gunsing nemen het op tegen Kroatie, Zwitserland, Israel en Litouwen.

Frankrijk drievoudig titelverdediger
De Franse tafeltennissers hebben in het teamtoernooi drie van de vier titels te verdedigen. In 2014 wist Roemenie bij de meisjes cadetten te winnen, alle overige teamtitels waren voor Frankrijk. Bij de junioren (zowel meisjes als jongens) zijn de Franse teams dan ook als eerste geplaatst. Bij
de jongens cadetten is Frankrijk tweede geplaatst achter Roemenie. Rusland is als eerste geplaatst bij de meisjes cadetten, Roemenie volgt op plaats vier.

NTTB/WO
Foto (c) Henk Hommes