Koning maakt in Helmond kennis met slimme mobiliteitsoplossingen


Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagochtend 9 juni met minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu een werkbezoek gebracht aan de Automotive Campus in Helmond. Thema van het bezoek was `Innovatief aan de slag met mobiliteit'.

Innovatie is een belangrijk wapen in de strijd tegen de files. In twaalf regio's hebben Rijk, regio en bedrijfsleven de krachten gebundeld om files te verminderen en de reistijd van deur tot deur te bekorten door bestaande infrastructuur beter en slimmer te benutten. De Automotive Campus is
een ontwikkelingslocatie voor nieuwe mobiliteitsoplossingen waar onderzoekers, technici, toeleveranciers en testers van intelligente transportsystemen elkaar ontmoeten en samenwerken.

De Koning en de minister spraken met provinciale en lokale bestuurders -waaronder wethouder De Vries (Mobiliteit)- en met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en met forenzen over hun inzet en ervaringen bij het vergroten van de bereikbaarheid.

Wethouder De Vries (Mobiliteit) over het bezoek: 'Wij zijn als college bijzonder vereerd met het bezoek van Zijne Majesteit de Koning en de Minister aan Helmond in het kader van het Programma Beter Benutten. In Helmond worden slimme mobiliteitsoplossingen bedacht. In ben blij dat we hier in
goede samenwerking optrekken met het ministerie. '

Kijk voor meer informatie op de site van het Koninklijk Huis.