Samen maken we Ouder-Amstel


* home
* nieuws

In de week van 22 t/m 30 juni organiseert de gemeente Ouder-Amstel de week van de veranderende samenleving. Onder het motto: Samen maken we Ouder-Amstel, naar een visie op de veranderende samenleving.

Bewoners, organisaties, politici en ambtenaren praten en denken in deze week over hoe we de samenleving in Ouder-Amstel vorm willen geven. Wat doen bewoners, wat doet de gemeente en wat doen we samen? En vooral: hoe doen we dat en wat is daarvoor nodig?

Rondetafelgesprekken

Graag nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan een van de rondetafelgesprekken in deze week.

Bewoners

* 22 juni om 20.00 uur in het gemeentehuis Ouderkerk aan de Amstel
* 24 juni om 20.00 uur in 't Reijgersbosch, Duivendrecht

(Vrijwilligers) organisaties

* 23 juni om 20.00 uur in 't Reijgersbosch, Duivendrecht

Naast de gesprekken met bewoners en (vrijwilligers) organisaties, praten op 25 juni de ambtenaren van de gemeente onderling over het onderwerp. Op 30 juni houdt de gemeenteraad een discussieavond, waarbij ook de resultaten van de eerdere gesprekken worden gemeld.

Meepraten? Doen!

Hoe meer meningen en ideeen over en voor Ouder-Amstel, hoe beter. Kom dus vooral meepraten en meedenken. Kent u dus anderen die een bijdrage kunnen leveren? Nodig ze uit en neem ze mee!

Indien mogelijk horen we graag van te voren of en wanneer u komt via b.westendorp@ouder-amstel.nl.

Waarom deze week?

De samenleving verandert. De afgelopen decennia is een beweging te zien waar naast de verzorgingsstaat, een samenleving ontstaat waarin mensen zelf bepalen wat het beste voor hen is. Bewoners zijn mondiger en door moderne communicatiemiddelen ook steeds meer in staat hun mening kenbaar te
maken. Mensen verlangen en verwachten meer verantwoordelijkheid over hun eigen leven en leefomgeving. Ze doen meer samen en zoeken kleinere verbanden om zaken te realiseren.

Daarmee verandert ook de wijze waarop bewoners en gemeente de lokale samenleving vormgeven. Dat betekent een andere rol voor de bewoners, maar ook voor gemeente, raad en ambtenaren. Een rol die meer is gericht op samen werken en samen maken van de samenleving in Ouder-Amstel.

Om voor deze ontwikkelingen een inzet te vinden die past bij (de bewoners van) Ouder-Amstel wil de gemeente samen met de bewoners een visie op de samenleving in Ouder-Amstel opstellen. Doel van deze visie is om een gedragen, gezamenlijk beeld te hebben van hoe we in Ouder-Amstel onze
samenleving willen vormgeven, welke rollen de verschillende betrokken partijen hebben en welke veranderingen of aanpassingen hiervoor mogelijk nodig zijn.

Vervolg

Deze week is de eerste ronde naar het opstellen van de visie. De bedoeling is om in twee discussierondes met bewoners, maatschappelijke organisaties, lokale politiek en de ambtelijke organisatie gezamenlijk de visie te ontwikkelen. Mocht gedurende de gesprekken blijken dat door de deelnemers
een andere of aanvullende aanpak gewenst is, dan is dat mogelijk. Ook het proces zal nadrukkelijk onderdeel van de discussierondes zijn. Hieronder een globale planning voor het vervolg.

juni discussieronde 1 week van de veranderende samenleving
juli concept visie opstellen
zomervakantie
september discussieronde 2 obv concept visie
oktober visie opstellen & door college vaststellen
november visie uitwerken in concrete afspraken en acties
december visie behandelen in gemeenteraad