Herdenkingsbijeenkomst voor Coos Henneveld in Kezdivasarhely


Foto van burgemeester Karssen bij de herdenkingsbijeenkomst voor Coos Henneveld

Coos Henneveld is zaterdag 6 juni 2015 met een indrukwekkende bijeenkomst herdacht in Kezdivasarhely, de Roemeense partnerstad van Maassluis.

Burgemeester Koos Karssen, die voor deze speciale gelegenheid door Kezdivasarhely was uitgenodigd, hield een toespraak. "Coos Henneveld heeft veel betekend voor de samenwerking tussen Kezdivasarhely en Maassluis", zei de burgemeester over de begin dit jaar overleden Maassluizer.

Boegbeeld van verbondenheid

"Hij was jaren de drijvende kracht en het boegbeeld van verbondenheid. In afgelopen periode is heel veel bereikt, vooral in de kwaliteit van zorg voor kinderen en ouderen. Vele giften en acties vanuit Maassluis en omgeving hebben daaraan een bijdrage geleverd."

Vastberadenheid en ambitie

Henneveld werd door burgemeester Karssen omschreven als een man die als hij iets wilde bereiken dat deed met vastberadenheid en ambitie. "Daarnaast was hij een vriendelijke man die met gevoel voor humor mensen voor zich innam. Het is een voorrecht voor ons allen hem gekend te hebben."

Ereburger

Vorig jaar werd Henneveld benoemd tot ereburger van Kezdivasarhely. Een heel bijzondere eer: het is de afgelopen 150 jaar 4 keer eerder voorgekomen dat iemand is benoemd tot ereburger van Kezdivasarhely.

Foto van de plaquette van het ereburgerschap van Coos Henneveld