Brasserie De Drie Vissen heeft 'Lekkerste hapje van Dongen 2015'


Marc Janssen van brasserie De Drie Vissen heeft de titel het 'Lekkerste hapje van Dongen 2015' in de wacht gesleept. Dat maakte wethouder Bea van Beers, in het bijzijn van jurylid Frans Kimenai en de deelnemers, dinsdag 9 juni bekend tijdens de prijsuitreiking in de Geubel in 's Gravenmoer.

Genomineerden

Voor de culinaire wedstrijd, die in het kader van Verrassend Dongen werd georganiseerd, waren 3 ondernemers genomineerd: Cafe-Zaal 't Karrewiel (2de plaats), Brasserie De Drie Vissen (1ste plaats) en Boerderijvlees De Vaartse Hoeve (3de plaats). De top 3 onderscheidt zich door de hoge
kwaliteit van de producten/de ingredientenkeuze, de goede samenstelling en de fijne smaak. De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een oorkonde.

De wedstrijd

Vanwege de tienjarige editie van Verrassend Dongen (op 31 mei jl.) organiseerde cateraar Dongen Culinair een wedstrijd. Ondernemers leverden aan het begin van de middag hun hapjes en drankjes in bij de Cammeleur. Daar beoordeelde een professionele jury de inzendingen onder andere op
ingredientenkeuze, samenstelling en smaak. De jury bestond uit Dongenaar Pascal Ariens (eigenaar van restaurant By Pascal in Oosterhout, o.a. Publiekswinnaar Nationale Restaurantweek 2014) en Frans Kimenai (oud-adviseur SVO vakopleiding food en als jurylid actief bij vele wedstrijden).

Deelnemers

Onderstaande ondernemers deden mee aan de wedstrijd in Dongen:

* Cafe-zaal 't Karrewiel: Karrekoek
* Brasserie De Drie Vissen: Gerookte zalm met asperges en coquille
* Boerderijvlees De Vaartse Hoeve: diverse bereide vleesproducten, waaronder Boerenkebab
* Bijdethee: Oer-Dongens peeenhapje
* Cafe Gasterij Den Hamse Bok: Gevulde soep en gehaktbal met remoulade saus
* Brasserie Winkk: Zalmburger op vers Turks brood met mosterd-dille saus
* Dirkjes koffie: diverse soorten koffie
* Natuurlijk Tomaat: diverse bereidingen van tomaat

.