Prinses Margriet aanwezig bij het galadiner van de mondiale koepel van nationale redersverenigingen

18 mei 2015 Van 9 tot 11 juni vindt in Rotterdam de bestuurs- en jaarvergadering plaats van de International Chamber of Shipping (ICS), de mondiale koepel van nationale redersverenigingen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet, petekind van de Nederlandse koopvaardij en erelid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn aanwezig bij het galadiner op 9 juni 2015 aan boord van het cruiseschip Jules Verne.

Bijzondere band

Gezien de bijzondere band tussen Prinses Margriet als petekind van de Nederlandse koopvaardij die tot op de dag van vandaag voortduurt en haar erelidmaatschap van de KVNR, is het een grote eer om haar samen met prof. mr. Pieter van Vollenhoven te mogen ontvangen. Hun deelname benadrukt het belang van een sterke, veilige en milieuvriendelijke Nederlandse koopvaardij. Voorafgaand aan het diner zal de Prinses samen met haar echtgenoot in gesprek gaan met een aantal bestuursleden van de ICS en de KVNR.

Maritieme historie

De KVNR zal Nederland positioneren als een high-tech maritiem land, met een sterke maritieme historie, een unieke maritieme cluster met veel innovatie en een uitstekende maritieme en logistieke infrastructuur om zaken te doen. De voorzitter van VNO-NCW, de heer De Boer, is de hoofdspreker van de avond. Hij zal ingaan op het belang van een sterke maritieme cluster voor Nederland en hoe deze cluster verder kan worden uitgebouwd.

Kamerleden

Aanwezig zijn de bestuursleden van de ICS, het bestuur van de KVNR, leden van de Tweede Kamer, ambtenaren van enkele departementen en de vertegenwoordigers van de Nederlandse maritieme cluster.

De ICS is de mondiale koepel van nationale redersverenigingen van over de hele wereld en vertegenwoordigt meer dan 80% van de wereldvloot van handelsschepen. De KVNR is de gastheer en organisator van de ICS-vergaderingen en het galadiner waaraan de Prinses en haar echtgenoot deelnemen.