Broccoli festival Almere op 9 juni 2015


Een vernieuwend, duurzaam en fris festival

ALMERE, 20150429 -- Haddock Watersport aan het Weerwater is zaterdag 6 juni het decor voor het eerste Broccoli Festival. ,,In de aanloop naar de Floriade manifesteert Almere zich steeds meer als Growing Green City en daar sluit dit festival helemaal bij aan”, vertelt Philippe van Thiel van Haddock Watersport, één van de initiatiefnemers. ,,In het gebied waar in 2022 de Floriade wordt gehouden, presenteren wij een festival waarbij duurzaamheid, bewegen, ontspannen, bewustwording, gezond eten en drinken, muziek en dans centraal staan.”

Het festivalterrein rondom Haddock Watersport zal uit verschillende area´s bestaan. Op de healthy market vind je leuke snuisterijen die allemaal een link hebben met groen, biologisch, vintage of innovatie. Van biologische bamboekleding tot nieuwe innovatieve ideeën. Op het Foodplein kun je terecht voor lekker, biologisch en zelf gemaakt eten. ,,Wij zijn druk bezig met allerlei standhouders die hetzelfde doel hebben als wij. Laten zien dat gezond eten niet duur en moeilijk hoeft te zijn”, aldus Van Thiel.

Het eiland Utopia staat in het teken van sportactiviteiten. In de open lucht kun je daar terecht voor bootcamp, crossfit, battle en X-co lessen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bossen, boomstammen, banden en touwen. Op het terrein zijn douches, zodat je weer fris en fruitig verder kunt op het festival.

Voor kinderen komt er een speciale Kids Area met allerlei creatieve workshops en kindersportactiviteiten als kanoën, zeilen en surfen. Verder worden er tijdens het festival verschillende lessen gegeven, waaronder yoga, mindfulness, pilates en bodybalance”, vertelt van Thiel. ,,En je kunt inspirerende workshops volgen, zoals een passietest, lachworkshop, ouder en kind massage en is er een brei en haaktent. Maar ook zullen er theateractiviteiten zijn, mindfulness in een sloep met aansluitend een blote voeten loopmeditatie op het eiland. Maar is er ook yoga op een surfplank”

Ook worden er lezingen geven, bijvoorbeeld over energie met groene smoothies, superfoods en is er een samenwerking met de Urban Greeners. Zij verzorgen de Prikbar. Ook voor muziekliefhebbers is er genoeg te doen en te beluisteren, klassieke klanken aan het water maar ook singer-songwriter achtige muziek in en op het water. Festivalbezoekers kunnen verder lekker dansen op swingende ‘Broccoli Beats’ met DJ’s totdat de vuurkorven weer uitgaan. ,,We bieden ook een VIP-arrangement aan, waarmee je de zaterdag kunt aanvullen met een overnachting op het water in een woonark”, zegt Krista . ,,Je kunt de zondag dan fris beginnen met een biologisch ontbijt en een ochtend-yogales.”

Het Broccoli Festival is een initiatief van Stichting Growing Green, Miss Detox, Haddock watersport, Bureau Prikbord & Krista Peeters design. Organisatoren zijn Gwendala Gosliga, Philippe van Thiel en Krista Peeters. ,,We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers die op wat voor manier dan ook hun steentje willen bijdragen aan dit festival”, zegt Gwendala tot besluit. ,,Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website van het Broccoli Festival.”

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.broccolifestival.nl.





Broccoli Festival