De heer mr. dr. E.J. Wolleswinkel benoemd tot Ereburger van Renswoud..


Wegens zijn bijzondere verdiensten voor de gemeente Renswoude heeft het gemeentebestuur besloten om de heer Wolleswinkel te benoemen tot Ereburger van de gemeente Renswoude.

Op dinsdagavond 9 juni jl. ontving hij tijdens een bijeenkomst in de raadszaal uit handen van wnd. burgemeester Van der Kolk een oorkonde en een boeket bloemen.

Dhr. Wolleswinkel is vanaf zijn jeugd betrokken geweest bij Renswoude. Vanuit zijn voorliefde voor geschiedenis en dan met name die van Renswoude heeft hij veel goeds en waardevols gedaan voor Renswoude. In de loop der jaren heeft hij tal van publicaties uitgebracht over het kasteeldorp
Renswoude.

Daarnaast was hij een van de oprichters van de historische vereniging Oud-Renswoude. Van 1969 tot 1979 was hij secretaris en van 1993 tot 2009 was hij voorzitter van deze vereniging.

Dhr. Wolleswinkel is de vierde Ereburger van de gemeente Renswoude. Eerder werden oud-burgemeester Hulst en oud-wethouders Wolleswinkel en Blaauwendraat benoemd tot Ereburger van de gemeente Renswoude.