Vacature Klantmanager Sociaal Domein


Vacature Klantmanager Sociaal Domein

Domein Samenleving, team WMO

* 28-32 uren
* relevante HBO-opleiding

Tijdelijk voor 1 jaar (op payroll-basis) met uitzicht op vast dienstverband

Wij zijn op zoek naar 6 klantmanagers die mee wil bouwen aan de vormgeving van het Sociaal Domein binnen de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde.

Aanleiding

De gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde werken intensief samen op het Sociaal Domein. Het doel van deze samenwerking is om te komen tot een integrale dienstverlening met betrekking tot de drie transities Jeugd, Participatie en Wmo.

De verantwoordelijkheden in het veld van zorg en ondersteuning is bij gemeenten komen te liggen. Het contact tussen burger en overheid is dichterbij georganiseerd, zodat de ondersteuning beter en meer op maat kan worden geboden. De eigen kracht van de betrokkene en zijn netwerk zijn meer
centraal komen te staan. Een belangrijk onderdeel van deze veranderingen binnen het gemeentelijke sociale domein is het principe van 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur. Het doel is dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij (participatie) en dat belemmeringen waar mogelijk worden weggenomen.

De functie

Wij zoeken collega's die gesprekken voeren met inwoners over de ondersteuningsvraag en hierbij beroep doen op de eigen verantwoordelijkheid en de zelfredzaamheid stimuleren.

De taken

* Je geeft advies en informatie aan inwoners, o.a. door telefoondienst.
* Je voert gesprekken in de thuissituatie.
* Je signaleert, inventariseert en beoordeelt van de ondersteuningsbehoefte.
* Je draagt oplossingen aan en stimuleert deze.
* Je stelt ondersteuningsdoelen op.
* Je neemt aanvragen voor individuele maatwerkvoorzieningen in behandeling.
* Je stelt beschikkingen op en voert collegiale toetsing uit.
* Je onderhoudt contact met het netwerk van specialistische zorg- en welzijnsaanbieders.

Het team

Het team Wmo valt onder het Domein Samenleving. Het team bestaat uit 40 collega's, die enthousiast en gedreven samen werken om de integrale dienstverlening zo efficient mogelijk te laten verlopen. Er heerst een open en informele sfeer binnen het team.

Het team Wmo vormt binnen de gemeenten vooralsnog de eerste linie voor alle inwoners met een participatiebelemmering. Het team cooerdineert de vragen en problemen die te maken hebben met zorg, welzijn, werk, inkomen en wonen van alle inwoners boven de 18 jaar.

Er is gekozen om de klantmanagers onder te brengen bij de gemeente Harderwijk. Op termijn zal de samenwerking tussen de gemeenten worden geformaliseerd en zal de rechtspositie mogelijk veranderen.

Het profiel

* Een relevante HBO-opleiding.
* Minimaal 2 jaar werkervaring binnen het werkveld (zorg, welzijn of gemeente), werkervaring in de psychiatrie geniet de voorkeur.
* Communicatief en sociaal vaardig (gespreksvoering/coaching).
* Kennis van en ervaring met de specifieke problematiek en mogelijkheden van inwoners, waaronder `multiprobleemhuishoudens'.
* Aantoonbare ervaring met het opstellen van persoonlijke ondersteuningsplannen.
* Actuele inhoudelijke kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van de Wmo en kennis van de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein.
* Aantoonbare relevante werkervaring op advisering en inrichting werkprocessen.
* Ervaring en kennis van klantsystemen (GWS4all).
* Teamplayer, je moet kunnen samenwerken en teamverantwoordelijkheid kunnen dragen.
* Innoverend en creatief.
* Ondernemend en empatisch.
* Analytisch vermogen en overtuigingskracht.

Wij bieden

De functie van klantmanager (functieprofiel: Medewerker Handhaving en Toezicht F) is gewaardeerd in functieschaal 9, uitloopniveau 10 met een minimum salaris van EUR 2.202,- (aanloopniveau), en maximaal EUR 3.985,- bruto (uitloopniveau) per maand bij een 36-urige werkweek. Een uitdagende en
afwisselende baan met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie

Informatie wordt verstrekt door Dyon Egberts, teamleider, telefoonnummer 0341 411 184 of 06 10 62 53 03.

De sollicitatieprocedure

Jouw sollicitatie is onder vermelding van vacaturenummer 9950 uiterlijk woensdag 24 juni 2015 welkom bij de gemeente Harderwijk, team HRM, via het sollicitatieformulier.

De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 6 en dinsdag 7 juli tussen 9.00 en 15.00 uur. De tweede ronde is gepland op donderdag 9 en maandag 13 juli tussen 9.00 en 15.00 uur.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs gesteld.

* Functieprofiel.pdfpdf(72,21 KB)
* Competentieprofiel.pdfpdf(109,25 KB)

* Sollicitatieformulier Klantmanager