Cameraproject Roerstreek van start


Cameraproject Roerstreek van start

11 Juni om 15 uur vindt de officiele start plaats van `cameraproject Roerstreek'. Op cruciale plekken op bedrijventerrein Roerstreek worden vanaf die dag camera's geplaatst.

Deze camera's kunnen ook kentekens herkennen en kunnen worden gekoppeld aan bestanden van politie en opsporingsdiensten. De komende maanden wordt het project gerealiseerd, waarna het operationeel zal zijn.

De investering die samenhangt met de plaatsing van de camera's en het uitkijken van camerabeelden wordt betaald door de Gemeente Roermond. De exploitatie van het project is voor een periode van 5 jaar gegarandeerd door bijdragen van de BIZ Roerstreek.

De Gemeente Roermond hoopt met de start op bedrijventerrein Roerstreek ook een uitrol naar andere terreinen te kunnen realiseren. Een ontwikkeling die ook door de plaatselijke bedrijvenvereniging en BIZ Roerstreek wordt toegejuicht. Voor de investering op deze terreinen zijn gelden beschikbaar
als de ondernemers zorgdragen voor een gegarandeerde exploitatie over een voldoende aantal jaren. Er wordt gehoopt dat de ondernemers op Roerstreek met eigen investeringen in veiligheid aanhaken aan het gestarte cameraproject.