Jaarrekening 2014 gemeente Drimmelen: positief saldo als buffer voor..


Jaarrekening 2014 gemeente Drimmelen: positief saldo als buffer voor de toekomst

De gemeente Drimmelen heeft een positief saldo op de jaarrekening van 2014. De gemeente houdt dit boekjaar 1,8 miljoen over.

Met dit geld vangt de gemeente mogelijke begrotingstekorten in de volgende jaren op. Daardoor kan de gemeente voorzieningen zoals bibliotheken, zwembaden en sporthallen en -velden in stand houden.

Van de 1,8 miljoen reserveert de gemeente 700.000 euro als buffer voor de zorg. 300.000 euro is beschikbaar voor onder andere onderhoud van groen, een waterpunt in de haven van Terheijden, het grondregister en de verbouwing van het gemeentehuis voor een politiepost.

In 2014 heeft de gemeente veel zaken uitgevoerd en voorbereid. Zoals extra onderhoud aan wegen, het baggeren van de havens en de voorbereiding van de veranderingen in de zorg. De raad heeft de nota vrijetijdseconomie vastgesteld, net als verschillende bestemmingplannen. Er zijn plannen gemaakt
voor de renovatie van het Dongemond college en het openhouden van 't Klaverblad in Drimmelen is ondersteund.

De gemeente heeft een positief resultaat behaald met de verkoop van gronden voor het nieuwbouwproject Prinsenpolder en de ontbinding van het project Lage Zwaluwe-West. Ondanks deze ontbinding zijn in Lage Zwaluwe diverse maatschappelijke voorzieningen gemaakt. Zoals de brede school en de
sporthal. Ook is er zicht op nieuwbouw voor de Ganshoek en de scouting. Sporthal de Amerhal in Made is uitgebreid en er zijn voorbereidingen getroffen voor de uitbreiding van de gymzaal in de Cour in Terheijden.

Met de jaarrekening legt het college van burgemeester en wethouders financieel verantwoording af aan de gemeenteraad. De accountant heeft de jaarrekening gecontroleerd. De gemeenteraad neemt op 25 juni aanstaande een besluit over de jaarrekening.