Onuitgesproken verbeeld - Simmerskoalle 2015


10 juni 2015

Voor de tweede keer organiseert Kunstkade een zomerschool van 7 t/m 10 juli 2015. Kunstenaars, schrijvers, rappers, dichters, liedjesschrijvers en dansers vanaf 18 jaar, krijgen de kans om onder leiding van drie kunstenaars een week lang te werken aan hun eigen kunstwerk. Leren, inspireren en
tenslotte presenteren! ONUITGESPROKEN VERBEELD is de titel van Simmerskoalle 2015. Het onuitgesprokene, geheime wordt vormgegeven door drie kunstenaars uit Leeuwarden.

Deelnemers van Simmerskoalle worden een week lang uitgedaagd op het gebied van taal, dans en beeldende werkvormen. Drie kunstenaars hebben een speciaal programma voor de Simmerskoalle bedacht:

Anne Feddema verbindt taal met beeld door middel van het maken van een `graphic novel'.
Marlien Seinstra gaat dansen op locatie. Plaats van handeling is het Leeuwarder Bos.
Carole Witteveen maakt met de deelnemers tekeningen in de vorm van een `leporello', een getekend boek in harmonicavorm.

Simmerskoalle vindt plaats op verschillende locaties in Leeuwarden: Keramiekmuseum Princessehof, NHL Hogeschool en het Leeuwarder Bos.

De resultaten van deze Simmerskoalle zijn te bewonderen tijdens het UIT festival op 30 augustus 2015 in Leeuwarden.

Simmerskoalle wordt georganiseerd door Kunstkade in samenwerking met het Fries Museum en de afdeling Kunst en Educatie van NHL Hogeschool.

Opgeven kan tot uiterlijk 19 juni bij Kunstkade Leeuwarden door het sturen van een email:info@kunstkade.nl
In deze flyer vindt u alle informatie over plaats, tijden en de kunstenaars. Per kunstdiscipline kunnen er 12 deelnemers meedoen.

* Facebook Like
* Tweet Widget