Wie verdient een lintje?


[IMG]

10-06-2015

Elk jaar worden net voor Koningsdag in heel het land Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan hen die zich gedurende langere tijd op bijzondere wijze ten dienste van de samenleving hebben ingespannen.
De eerstvolgende `lintjesregen', in 2016, lijkt nog ver weg. Maar de behandeling van de ingediende decoratievoorstellen kost echter veel tijd. Wie vindt dat bijvoorbeeld de buren een lintje verdienen moet dit daarom nu lezen.

Tijdig voordragen

De burgemeester ontvangt graag signalen wie voorgedragen zou kunnen worden voor een Koninklijke Onderscheiding. Maar daarnaast staat het elke organisatie, vereniging en / of stichting en elk persoon individueel vrij om zelf iemand uit de eigen gelederen bij de burgemeester voor te dragen voor
een decoratie. Een voordracht dient uiteraard goed gemotiveerde en gedocumenteerd te zijn

Belangeloze inzet

Vrijwilligerswerk, naastenzorg en alle andere mogelijke vormen van belangeloze inzet vormen belangrijke pijlers waarop onze samenleving steunt. Om de jarenlange inzet en betrokkenheid van deze mensen ongemerkt voorbij te laten gaan zou geen recht doen aan al hun inspanningen. Wellicht dat er
zich in je (naaste) omgeving iemand bevindt van wie jij meent dat hij/zij voorgedragen zou kunnen worden voor een onderscheiding. Wij nodigen je dan graag uit om ons daarover te informeren.

Men kan in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding als men zich geruime tijd belangeloos ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Ook kan men in aanmerking komen voor een lintje als iemand een of meer opvallende prestaties heeft geleverd die
voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Aanvragen

Aanvragen voor Koningsdag 2016 dien je voor 8 juli 2015 schriftelijk in te dienen bij de Burgemeester van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Informatie

Meer informatie over de mogelijkheden om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te stellen en de wijze waarop dit kan, geeft mevrouw Tonnie van der Velden van de gemeente Boxtel, tel. (0411) 65 52 54.