Doe de opfriscursus Veilig Verkeer Nederland


Iedereen kan eenvoudig zijn of haar verkeerskennis testen. Veilig Verkeer Nederland heeft een verkeerstest op vvn.nl/opfriscursus gelanceerd.

De introductie van deze test wordt ondersteund met een communicatiecampagne, primair gericht op senioren.

Korte en uitgebreide verkeerstest

In Nederland onderhouden we onze verkeerskennis nauwelijks na het behalen van het rijbewijs. Dit is eigenlijk vreemd. Veel mensen realiseren zich niet dat in de afgelopen 15 jaar 40% van de verkeersregels is gewijzigd. Via een korte verkeerstest van 8 vragen of een uitgebreide test van 24
vragen merk je in enkele minuten hoe je er voor staat. Ook krijg je inzicht in de categorieen waarop jouw verkeerskennis niet meer helemaal up-to-date is.

Lokale VVN Opfriscursus

Met de laagdrempelige verkeerstesten wil Veilig Verkeer Nederland het bijhouden van je verkeerskennis op de kaart zetten. De online verkeerstest is een opmaat voor een lokale opfriscursus van twee dagdelen, waarvoor mensen zich online kunnen aanmelden.

Regionale campagne Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Deze opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland past goed binnen de regionale doelstelling vanuit de Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden om kennis over verkeersregels te verhogen. VVN is een samenwerkingspartner binnen de regio.