Torensteepolder: Zorgvuldigheid boven snelheid


Bestemmingsplan Torensteepolder in ontwerp ter inzage.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cromstrijen besloot dinsdag 9 juni 2015 om het bestemmingsplan Torensteepolder eerst in ontwerp ter inzage te leggen.

Zeer grondig

`De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de actualisatie van het plan. Dit hebben we zeer grondig gedaan,' aldus wethouder Bas Boelhouwers. `In overleg met Midstate kiezen wij ervoor het plan voorafgaand aan de vaststelling eerst in ontwerp ter inzage te leggen. We vinden zorgvuldigheid
belangrijker dan snelheid. Er ligt nu een actueel plan waarmee we een mooie nieuwe woonwijk kunnen realiseren voor jong en oud. De 176 woningen maken nog altijd deel uit van de plannen en stemden wij af in de regio'.

Ter inzage voor iedereen

Vanwege nieuwe wetgeving was het nodig enkele nieuwe onderzoeken te doen en bestaande te actualiseren. Omdat de gemeente het proces zeer zorgvuldig wil doorlopen, besloot het college het bestemmingsplan in ontwerp voor iedereen ter inzage te leggen. Iedereen kan het plan inzien en eventueel
van een zienswijze voorzien.

Het vernieuwde bestemmingsplan ligt in de maand juni ter inzage op het gemeentehuis voor een periode van zes weken. Van de ter inzage legging vindt een afzonderlijke bekendmaking plaats. Na afhandeling van de zienswijzen kan de gemeenteraad het bestemmingsplan eind 2015 vast stellen.