150610 Advertentie Noorderkrant 10 juni 2015


De advertentie in de krant

Veteranendag gemeente Ten Boer

Op vrijdag 26 juni organiseert de gemeente Ten Boer, in samenwerking met een afvaardiging van de Veteranen, de lokale Veteranendag.
Alle bij het Veteraneninstituut en het Ministerie van Defensie bekende Veteranen hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Bent u ook Veteraan en heeft u de uitnodiging niet ontvangen? Dan wordt u hierbij alsnog van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
De burgemeester en de wethouders ontvangen de Veteranen om 15.30 uur in de raadzaal in het gemeentehuis voor een informele bijeenkomst. De burgemeester verzorgt een korte toespraak. Er is volop ruimte om met elkaar te praten en om ervaringen uit te wisselen.
Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Heel graag tot vrijdag 26 juni, 15.30 uur, in de raadzaal in het gemeentehuis.



Raadsvergadering

De eerstvolgende raadsvergadering wordt gehouden op woensdag 24 juni om 20 uur in de raadzaal in het gemeentehuis. Vanaf 15 juni staat de agenda op www.tenboer.nl



Licht uw vertrouwde buren in dat u op vakantie gaat

Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op uw oprit te zetten, 's avonds de gordijnen te sluiten en deze 's ochtends weer te openen.
Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook 's avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.
En natuurlijk verstandig omgaan met Social Media hoort daar ook bij.



Handhavingsbeleidsplan sociale zekerheid

Burgemeester en wethouders hebben op 26 mei jl. het Handhavingsbeleidsplan sociale zekerheid Ten Boer vastgesteld. Met dit plan beschrijft het college hoe het invulling geeft aan het bestrijden van fraude met bijstandsuitkeringen.

Voorkomen van fraude
Op 1 januari 2013 is landelijk een strengere fraudewet ingegaan. Daarbij zijn de sancties bij geconstateerde fraude behoorlijk aangescherpt. Hierdoor kunnen mensen met een uitkering soms (onbedoeld) in behoorlijke financiele problemen komen.
De gemeente wil daarom voorkomen dat mensen gaan frauderen of dat deze fraude lang doorloopt. Daarnaast is er veel aandacht voor communicatie over de regels waar mensen zich aan moeten houden en de gevolgen als er wordt gefraudeerd.

Doorgaan met huidige beleid
Gezien de goede resultaten over 2013 en 2014 gaat de gemeente in 2015 en 2016 door met het huidige handhavingsbeleid. Dat beleid is en blijft gericht op het voorkomen en beeindigen van fraude. `Voorkom problemen, weet hoe het zit'. Daarnaast blijft de gemeente intensief controleren bij de
aanvraag van bijstand.

Het plan ligt gedurende de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis.



Omgevingsvergunningen

Aanvragen

Tussen 22 mei en 5 juni zijn de volgende aanvragen binnengekomen:

* Leeuwerikhof 22 te Ten Boer: aanleggen van een uitrit
* Borgweg 18 te Lellens: plaatsen schuur

Sloopmeldingen

* Stadsweg 171 te Winneweer: verwijderen van asbest
* W.F. Hildebrandstraat 27 te Garmerwolde: verwijderen van asbest

Ontwerpbesluit

* Wolddijk 5 te Lellens: oprichten loods met melkstal
* Ten Boer Sectie K nr. 534,1015,1895,1896,1718,532 en 1719: vernieuwen leiding trace Beijumerbos-Thesinge



Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar

In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, de datum van verzending staat tussen haakjes:

Evenementenvergunning

Openluchtdienst, 14-06-15, Boersterweg 61, Sint Annen (04-06-15)

Omgevingsvergunning

* Plaatsen zonnepanelen, Borgweg 10, Lellens (20-05-15)
* Dempen sloot, Boersterweg 61, Sint Annen (19-05-15)
* Wijzigen bestemming agrarisch naar wonen met bedrijf, Washuisterweg 9, Ten Boer (28-05-15)
* Vervangen schoorsteen en schoren topgevel naar nok, Rijksweg 213, Ten Post (02-06-15)
* Plaatsen paardenstalling met berging, Bouwerschapweg 43, Woltersum (03-06-15)
* Wijzigen achter- en zijgevel, Rijksweg 179, Ten Post (03-06-15)
* Wijzigen van bestemming voor de realisatie van 8 woningen, Johan Dijkstrastraat, Ten Boer (02-06-15)

Deze vergunningen liggen vanaf de dag na de hierboven genoemde data gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Ten Boer en bij de gemeente Groningen, Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Het Loket Bouwen en Wonen is geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur, op basis van
vrije inloop en van 13.00 tot 17.00 uur op afspraak. Indien u het niet eens bent met een verleende vergunning dan kunt u daartegen bezwaar of in specifieke gevallen beroep instellen. Dat kan tot 6 weken na de tussen haakjes genoemde datum.