Almeerse kampioenen gehuldigd door wethouder Peeters


10 juni 2015

Almeerse kampioenen gehuldigd door wethouder Peeters

De Almeerse kampioenen poseren met wethouder Peeters

De Almeerse kampioenen poseren met wethouder Peeters

Op dinsdag 9 juni ontving wethouder Rene Peeters een aantal sportwinnaars uit Almere. In het Topsportcentrum Almere feliciteerde hij de Almeerse sporters met hun behaalde prestatie in de afgelopen maanden. De sporters kregen een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen uit handen van de
wethouder.

Gehuldigd werd handboogschutter Peter Elzinga van de handboogschutterij Almere voor zijn behaalde prestatie op het EK Indoor Compound in Slovenie.
Christopher van Dijk werd gefeliciteerd voor zijn Nederlandse titel bij het alpineskien in het Oostenrijkse Maria Alm.
Nina Bakker kreeg lovende woorden voor de winst op het NK marathon in Rotterdam in de categorie D50.
Grote lof was er voor Jannet Lange. De atlete presteerde het om op het NK 24-uurs ultraloop in Steenbergen maar liefst 197,202 km af te leggen voldoende voor de titel in de categorie V50.
Verder waren er felicitatie voor Peter Persch die tijdens het NK Atletiek de 60m en 200m Indoor op zijn naam schreef in de leeftijdscategorie M55 en voor Gregory Sedoc voor de Nederlandse titel op de 60 meter horden tijdens het NK Indoor.

De gemeente Almere zet Almeerse kampioenen na het behalen van hun successen graag in het zonnetje. Vandaar dat de gemeente een keer per kwartaal een moment organiseert om alle sporters die in deze periode Nederlandse, Europese, wereld of Olympisch kampioen zijn geworden te feliciteren.

De successen van deze sporters zijn belangrijk voor de sport in onze stad, maar spelen ook een rol op andere gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven (op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en een koppeling tussen
topsport en bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeerse sportbeleid.