Gemeente Stadskanaal - Zomercursus `Plezier op school'


RSS

De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor de meeste basisschoolleerlingen een grote stap. Als zij problemen hebben gehad met andere leerlingen, bijvoorbeeld omdat ze gepest werden, erg verlegen of te weinig weerbaar waren, is deze overgang extra spannend.

Deze kinderen zien er vaak als een berg tegenop om brugklasser te worden. Voor hen wordt een gratis zomercursus 'Plezier op school'georganiseerd. In deze tweedaagse cursus leren de kinderen contacten leggen, voor zichzelf opkomen en hoe ze kunnen omgaan met pesten.

De cursus `Plezier op school' wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie - op 12 en 13 augustus 2015 - op het RSG in Ter Apel.

Meer informatie en aanmelden

Ouders kunnen voor meer informatie over de zomercursus terecht bij de basisschool van hun kind, of contact opnemen met Monique Wijffels (Lentis/ CIP/ Preventie & WMO) via 06-319 945 28.

Aanmelding voor de zomercursus kan via de basisschool, of door contact op te nemen met Kim Bouwman (Jonx Stadskanaal) via km.bouwman@lentis.nl of (0599) 692 263.